Πέταξαν νεογέννητο στα σκουπίδα


Μεγάλη η γκάφα στο νοσοκομείο Λεμεσού

Σοκ έχει προκαλέσει η περίπτωση βρέφους το οποίο γεννήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, από Κύπρια μητέρα κι ενώ αρχικά θεωρήθηκε νεκρό, στη συνέχεια ανένηψε.
Οι γιατροί έκριναν σκόπιμη τη μεταφορά του στο Μακάρειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική, χωρίς ωστόσο να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.



Ο Διευθυντής του νοσοκομείου Λεμεσού, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, δήλωσε ότι το μωρό γεννήθηκε στις 22 Απριλίου, από Κυπρία μητέρα, η οποία μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών με συσπάσεις για αποβολή. Η ίδια υποστήριξε ότι ήταν έγκυος 18 εβδομάδων, αλλά όταν απέβαλε διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν μεγαλύτερο.
Ο κ. Αντρονίκου ανέφερε ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και τοποθετήθηκε στο μέρος όπου τοποθετούνται τα άλλα μωρά και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Όταν στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι άρχισε να αναπνέει οι γιατροί το έστειλαν για νοσηλεία στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια" το βρέφος θεωρήθηκε νεκρό και τοποθετήθηκε στον κάλαθο με τα λερωμένα ρούχα. Αργότερα καθαρίστρια αντελήφθη ότι το βρέφος ανέπνεε καί ενημέρωσε τον επι καθήκοντι γιατρό.
Ο κ. Αντρονίκου απέρριψε τις πληροφορίες προσθέτοντας ωστόσο ότι διεξάγεται έρευνα από τις αρχές του νοσοκομείου για τις ακριβείς συνθήκες.
Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειο Νοσοκομείου, Ανδρέας Χατζηδημητρίου, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι το βρέφος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Λεμεσού στις 22 Απριλίου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης. Είπε ότι το βρέφος είναι 24 εβδομάδων και η κατάστασή του αναφορικά με τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού κρίνεται ικανοποιητική.
Ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι το βρέφος χρειάζεται μεγάλη στήριξη προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Ο αναπληρωτής διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Χριστόδουλος Καϊσής δήλωσε ότι ενημερώθηκε την επόμενη για το συμβάν με το βρέφος. Πρόσθεσε ότι ζήτησε από το Διευθυντή του Νοσοκομείου Λεμεσού πλήρη διερεύνηση και καταγραφή των γεγονότων. Είπε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχε, το μωρό δεν ήταν πεταγμένο, αλλά τοποθετημένο σε πάγκο όπου αφήνονται όλα τα παιδιά που γεννιούνται νεκρά.
Σε περίπτωση κατέληξε, που διαπιστωθεί τυχόν αμέλεια καθήκοντος από οποιονδήποτε θα προωθηθούν πειθαρχικές διαδικασίες.
http://filoksenos.blogspot.com/