Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης της προσωρινής κράτησης μελών του "Συνδικάτο του Εγκλήματος"

Παρά την θετική εισήγηση του εισαγγελέα το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε της αιτήσεις άρσης της προσωρινής κράτησης κατηγορούμενων για την απαγωγή& του εφοπλιστή Παναγόπουλου και συμμετοχή στο "συνδικάτο του εγκλήματος" μεταξύ των οποίων και του περιβόητου Τρομπούκη..

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το θέμα έχει το Ζοugla.gr
"Η πρόταση του Εισαγγελέα προβλημάτισε, ωστόσο, του νομικούς κύκλους. Για ποιον λόγο άραγε εκδηλώθηκε τόσο ευνοϊκή μεταχείριση για έναν εκ των πρωταγωνιστών της απαγωγής Παναγόπουλου, η οποία συντάραξε το πανελλήνιο;

Κύκλοι, που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο τρίγωνο Δικαιοσύνη - Κρατική Ασφάλεια - Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά ζωής, επισημαίνουν πως ο Τρομπούκης μετήχθη από τις φυλακές Γρεβενών στον Κορυδαλλό, σπεύδοντας να πληρώσει και όσα μικροποσά όφειλε από άλλες δικαστικές του εκκρεμότητες, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για την αποφυλάκισή του. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν μετ’ επιτάσεως πως ο Γιώργος Τρομπούκης φέρεται να «εξυπηρέτησε τις διωκτικές Αρχές σε μία άλλη σημαντικότατη υπόθεση για το κύρος της ΕΛΑΣ, το οποίο είχε βάναυσα πληγεί την τελευταία περίοδο. Η «εξυπηρέτηση» αφορούσε στην σύλληψη βαρυποινίτη. Στα πλαίσια του «δούναι και λαβείν» μεταξύ διωκτικών Αρχών και πληροφοριοδότη τοποθετούν οι παροικούντες την Ευελπίδων την μεθόδευση (έστω και άγαρμπη) της αποφυλάκισης του Γιώργου Τρομπούκη.

Κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και της ηγεσίας του Δικαστικού Σώματος επισημαίνουν πως είναι εξαιρετικά σπάνιο -αν όχι απίθανο- να μην υιοθετείται από Δικαστικό Συμβούλιο πρόταση του Εισαγγελέα. Με λίγα λόγια, ενισχύεται η αίσθηση ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αντέδρασε, και μάλιστα σθεναρά, και απέρριψε την εισηγητική πρόταση. Μένει να αποδειχθεί το αν ο Γιώργος Τρομπούκης επιθυμούσε πραγματικά να αποφυλακιστεί μετά την διοχέτευση πληροφοριών περί της δραστηριότητάς του στο παρασκήνιο των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Με το ίδιο βούλευμα (208/2010) και πρόεδρο του Συμβουλίου την Χρυσούλα Πλατιά, παραμένουν στην φυλακή οι κατηγορούμενοι -για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου- Γιάννης Θώδης, Μανώλης Σκαραλάτος, Γιώργος Κατσαγάνης, Αριστείδης Κλεφτογιάννης και Απόστολος Πετράκης."