Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tην αποφυλακισή τους ζητούν 5 κατηγορούμενοι στο "συνδικάτο του εγκλήματος" και την απαγωγή Παναγόπουλου


www.rethnea.gr
Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών βρέθηκαν προχθες έξι από τους κατηγορούμενους για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, όπως είχαν κληθεί, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών προσωρινής τους κράτησης, προκειμένου να τοποθετηθούν επί του δικαιώματος τους να αφεθούν ελεύθεροι όπως ορίζει ο νόμος αν συντρέχουν οι λόγοι.
Παρόντες ήταν οι Ρεθυμνιώτες κατηγορούμενοι Απόστολος Πετράκης και Μανώλης Σκαρλάτος, ο Γιώργος Τρομπούκης, ο Γιώργος Κατσαγάνης, ο Αριστομένης Κλεφτογιάννης και ο Χαράλαμπος Μουστάκας. Όλοι συνοδευόταν από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι και τους εκπροσώπησαν ενώπιον του συμβουλίου.Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα παραταθεί η προσωρινή τους κράτηση ή όχι αναμένεται να εκδοθεί με σχετικό βούλευμα την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο νέος νόμος Καστανίδη, ο 3811/09, σύμφωνα με τον οποίο αποφυλακίζονται όσοι κατηγορούμενοι κρατούνται για αδικήματα που επισύρουν ποινή από πέντε έως δέκα χρόνια κάθειρξης, στον οποίο προσδοκούν για να δουν την πόρτα εξόδου των φυλακών, όπου κρατείται ο καθένας τους, φαίνεται τελικά να μην ευνοεί κανένα από τους παραπάνω έξι. Κι αυτό διότι η προϋπόθεση που θέτει ο νόμος, να μην υπάρχει στο ποινικό μητρώο των κατηγορουμένων αμετάκλητη απόφαση για ομοειδή αδικήματα, δεν υφίσταται. Προηγούμενες καταδίκες τινάσσουν στον αέρα την ελευθερία τους. Όμως ακόμα κι αν ορισμένοι έχουν την προϋπόθεση, εμπόδιο για την αποφυλάκιση τους στέκονται οι εναντίον τους βαρύτατες κατηγορίες.

Ούτως ή άλλως, πιθανότητες για τον Απόστολο Πετράκη να αποφυλακιστεί δεν υπάρχουν, καθώς πήρε πάνω του την απαγωγή και βαρύνεται επίσης με κατηγορίες που επισύρουν ποινές μεγαλύτερες από ΄κείνες που προβλέπει ο νόμος.

Οι πρώην φίλοι του Κατσαγάνης, Κλεφτογιάννης και Μουστάκας, δεν έχουν ομολογήσει εμπλοκή στην απαγωγή, όμως επίσης οι κατηγορίες που τους συνοδεύουν είναι τέτοιες που μάλλον δεν επιτρέπουν την αποφυλάκιση τους ενώ και η περίπτωση αποφυλάκισης του Τρομπούκη θεωρείται απίθανη λόγω των εις βάρος του κατηγοριών.

Μια προηγούμενη αμετάκλητη εις βάρος του δικαστική απόφαση, φαίνεται να στέκεται σοβαρό εμπόδιο για την αποφυλάκιση του Ρεθυμνιώτη ξενοδόχου Μανώλη Σκαρλάτου, που σε άλλη περίπτωση ο 3811/09 θα ήταν σύμμαχος του για την απόκτηση της ελευθερίας του σε αυτή την φάση.

Χθες, ο ίδιος και οι δικηγόροι του, εξήγησαν στα μέλη του συμβουλίου τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να παραταθεί η κράτηση του, ωστόσο η προηγούμενη καταδίκη του θα προβληματίσει τους δικαστές.

Ο συνήγορος του Μ. Σκαρλάτου, Παντελής Φουρφουλάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με την απαγωγή Παναγόπουλου και ότι καθ'; όλο το χρόνο της απαγωγής, ομηρίας και απελευθέρωσης του εφοπλιστή, δηλαδή από τις 12 έως τις 20 Ιανουαρίου 2008, όπως προκύπτει από δημόσια έγγραφα, τα οποία και προσκομίστηκαν, βρισκόταν στην Αγία Γαλήνη, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, με εξαίρεση μόνο την 15η Ιανουαρίου όταν είχε μετέβη στην Αθήνα με την σύζυγο του για λίγες ώρες.

Εκτός των άλλων δημόσιων εγγράφων που από το στάδιο της σύλληψης είχαν προσκομιστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, η υπεράσπιση του Μ. Σκαρλάτου εμφάνισε ακόμα ένα στοιχείο που όπως είπε αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν το επίμαχο διάστημα της απαγωγής στην Κρήτη.

Πρόκειται για την έκθεση σάρωσης των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας COSMOTE, που τους παραδόθηκε μόλις χθες και δείχνει ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο είχε δραστηριότητα στην Αγία Γαλήνη.

Ο κ. Φουρφουλάκης ζήτησε από τα μέλη του συμβουλίου να σκεφτούν αν είναι δυνατόν ο κατηγορούμενος να βρίσκεται ταυτόχρονα στην Κρήτη και στην Αθήνα ώστε να λάβει μέρος στην υπόθεση της απαγωγής.

Ένα ακόμα σημείο της δικογραφίας στο οποίο εστίασε η υπεράσπιση του Ρεθυμνιώτη κατηγορούμενου προκειμένου να πείσει το συμβούλιο ότι αδίκως βρίσκεται προφυλακισμένος, ήταν αυτό του περιεχομένου των τηλεφωνικών του συνομιλιών με τον Παναγιώτη Βλαστό. Να σημειωθεί ότι στα δεκάδες cd της ΕΥΠ, υπάρχουν συζητήσεις των δυο ανδρών για το χρόνο που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση, σε αριθμό που υπερβαίνουν τις 150. Από αυτές έχουν απομαγνητοφωνηθεί ως ύποπτες για την απαγωγή ή για άλλες ύποπτες κατά την Αστυνομία υποθέσεις, λιγότερες από 20. Στις υπόλοιπες, η συζήτηση των δυο περιστρέφεται σε ζητήματα της καθημερινότητας. Ο συνήγορος του Σκαρλάτου, φέρεται να έθεσε στα μέλη του συμβουλίου τον εξής προβληματισμό:

«Είναι δυνατόν να βασανίζει τους κατηγορούμενους ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η απαγωγή και ένα τεράστιο ποσόν όπως τα 30 εκατομμύρια ευρώ και να μην αναφέρονται σε όλες τους τις συζητήσεις στο θέμα αυτό αλλά να αφιερώνουν μόνο το 10% του χρόνου των συνομιλιών τους στην υπόθεση;»

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις φράσεις «ριχτάδικο» και «σκάφη» που χρησιμοποιούν οι Σκαρλάτος και Βλαστός και η αστυνομία τις έχει δεδομένες ως «απαγωγή» και «λύτρα» αντίστοιχα, ο συνήγορος του Ρεθυμνιώτη κατηγορουμένου υποστήριξε στο συμβούλιο ότι αυτές είναι αυθαίρετες ερμηνείες των αστυνομικών και αν κάποιος διάβαζε ανεπηρέαστα τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες δεν θα έβγαζε κανένα νόημα περί της απαγωγής Παναγόπουλου.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει και μια ακόμα εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον Απόστολο Πετράκη: Η ανακρίτρια έδωσε εντολή να ληφθεί εκ νέου DNA από τον κατηγορούμενο προκειμένου μέσω της ταυτοποίησης να ελεγχθεί η εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη.

Nα σημειωθεί ότι έχουν ήδη αποφυλακιστεί τέσσερις από τους 19 συνολικά κατηγορούμενους της απαγωγής Παναγόπουλου, ύστερα από αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι τους και τους οποίους ευνόησε ο ν.3811/09 καθώς στο ποινικό τους μητρώο δεν υπήρχαν αμετάκλιτες δικαστικές αποφάσεις για κακουργήματα.

Πρώτος πέρασε την πόρτα εξόδου του σωφρονιστικού καταστήματος Χίου όπου εκρατείτο με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ο Ρεθυμνιώτης Γιάννης Θεοδωράκης για τον οποίο ωστόσο δεν υπήρχε άλλη συγκεκριμένη κατηγορία. Ακολούθησαν οι αποφυλακίσεις: της συζύγου του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού Άννας Χήρα, της φίλης του Γιάννη Σκαφτούρου Πωλίνας Γεωργά και προ ολίγων ημερών της δικηγόρου του Βλαστού Ελισάβετ Πούλιου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…