Ελεύθερος ο πρώτος κατηγορούμενος της απαγωγής Παναγόπουλου



Αποφυλακίζεται ο Γιάννης Θεοδωράκης Της Πόπης Παπαδάκη
http://www.rethnea.gr/
Πρωτοχρονιά στο σπίτι του θα κάνει ο 38χρονος Ρεθυμνιώτης Γιάννης Θεοδωράκης ,που έχει κατηγορηθεί για την απαγωγή Παναγόπουλου. Είναι ο πρώτος από τους 19 κατηγορούμενους που θα περάσει την πόρτα εξόδου των φυλακών ,καθώς χθες,έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του,που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροι του Βαγγέλης Μουνδριανάκης και Γιώργος Αγιοστρατίτης και στο οποίο υποστήριζαν ότι η κατηγορία εναντίον του δεν ευσταθεί καθώς κανένα στοιχείο δεν υπάρχει εναντίον του, που να του προσδίδει ρόλο στην απαγωγή ή την συμμετοχή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Ο Γιάννης Θεοδωράκης,ο "ΤΙΚ"της ογκώδους δικογραφίας για την απαγωγή του περασμένου Ιανουαρίου,είχε κριθεί από την 25η τακτική ανακρίτρια Αθηνών προσωρινά κρατούμενος και από τις 8 Ιουλίου εκρατείτο στις φυλακές Χίου.

Το αίτημα αποφυλάκισης είχε κατατεθεί από τους συνηγόρους του πριν ένα μήνα στην ανακρίτρια,πριν είκοσι μέρες ο εισαγγελέας πρότεινε την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους και μόλις χθες η ανακρίτρια εξέδωσε διάταξη με την οποία δεν παρατείνεται η κράτηση του Θεοδωράκη αλλά αντικαθίσταται με όρους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση αλλά μόνον εμφάνιση του στο Α.Τ.Ρεθύμνου και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Η αργία των Χριστουγέννων πιθανόν να μην επιτρέψει την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών αποφυλάκισης του 38χρονου,οπότε το αργότερο την Δευτέρα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.