Οι μπεκάτσες, ο Βερνίκος και ο Μήτρογλου

http://koubanezos.blogs.sportnet.gr/archives/278

Διαβάζω στο λατρεμένο μου shooters.gr:
«Για την αγορά ενός αεροβόλου αυτό που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι να πάρει ένα αεροβόλο το οποίο να είναι ευθύβολο διότι όπως σε όλα τα όπλα το ακριβότερο εξάρτημα που έχουν πάνω τους είναι η κάνη και μετά ο μηχανισμός της σκανδάλης».
Αρα, για να βρεις Τζόρβα στην πλάτη, είσαι πίσω από το τέρμα. Πάμε παρακάτω.
«Το δεύτερο που θα κοιτάξεις είναι η ταχύτητα του αεροβόλου. Εκεί θα δεις και τις ανάγκες σου δηλαδή σε πόση απόσταση θα κτυπάς συνήθως τι θήραμα και τι σφαιρίδια θα χρησιμοποιείς. Οι κατασκευαστές συνήθως γράφουν στα φυλλάδια τους την ταχύτητα του προϊόντος κάθε μοντέλου αλλά αυτή συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερη της πραγματικής».

Και μόνο που το διαβάζεις, πονάς.

Προφανώς το αεροβόλο που μπήκε, αν όντως μπήκε, στο Καραϊσκάκη έχει δοκιμαστεί σε μπεκάτσες, που εμφανίζονται την ίδια περίοδο με τους κορμοράνους του Βοτανικού.

Επίσης, όποιος αγόρασε το αεροβόλο φως φανάρι απηύδησε από τα δεκάδες μηνύματα στο κινητό του από τον Σαμαρά και την Ντόρα. Με το που διαβάζεις το «Πάμε μαζί στο ταξίδι της ελπίδας» αναρωτιέσαι ποια καβάτζα σου σε θυμήθηκε και έχει ορέξεις. Μέχρι να σου πέσει τελείως με το «φέρε στην κάλπη κι άλλους συμμαχητές», εκτός κι αν είσαι τόσο βιτσιόζος που θέλεις να πηδήξεις πάνω σε μια κάλπη (μμμ…).

Ο Παναθηναϊκός έκανε μέγα σφάλμα χθες. Αφού κόλλησε που κόλλησε το πούλμαν της αποστολής, έπρεπε να ενημερώσει τον παρατηρητή ότι θα έκανε προθέρμανση στο Καλλιμάρμαρο, που ήταν πιο κοντά, και θα πήγαινε κατευθείαν με τη σέντρα.

Άλλωστε πρώτος πρώτος στο γήπεδο είχε πάει ο Κώστας ο Βερνίκος, σε μια από τις τελευταίες του μαγικές περιγραφές προτού αποχωρήσει διαπαντός από την κρατική τηλεόραση και αναλάβει μεγάλο πόστο σε ιδιωτικό σταθμό (όχι, δεν θα τον ξεφορτωθούμε τόσο εύκολα).

Ο Βερνίκος λοιπόν, που έχει πετάξει γύρω στο ένα εκατομμύριο κροτίδες όταν ήταν μικρός (στο Πολυτεχνείο, μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο), ανακάλυψε πως υπάρχουν κροτίδες ήχου οι οποίες δεν φαίνονται!

Μάλιστα. Είναι αόρατες. Φαντάσματα.

Πλην όμως δεν κούφανε, όπως τους παίκτες (και των δύο ομάδων, σημειώνω) και τους τηλεθεατές.

Ποιος είναι ο χειρότερος εκφωνητής αγώνων στο σύμπαν; Σύμφωνα με παλιά δημοσκόπηση του yupi.gr ο Κώστας ο Βερνίκος είναι χειρότερος του Κώστα Βερνίκου ενώ στην τελευταία θέση έρχεται ο Βερνίκος.

Αναρωτιέμαι, αν ο τύπος με το αεροβόλο χθες έβλεπε καλά τον Βερνίκο. Θα του περνούσε από το μυαλό ότι σκέφτηκαν εκατομμύρια άλλοι; Ή αν είχε μπροστά του τον υπεύθυνο μαζικής αποστολής τηλεφωνικών μηνυμάτων του Σαμαρά.

Προσωπικά δεν έχω δώσει κανένα τηλέφωνό μου σε κανένα κόμμα και έλαβα έξι sms για να ψηφίσω Σαμαρά, και να το’ χα πάρει απόφαση, και μπλε ψηφοφόρος να ήμουν, και σε εκλογικό κέντρο να πήγαινα (δύσκολα και τα τρία), στο τέλος θα ψήφιζα Πανίκα από αντίδραση.

Αεροβόλο ίσως θα σκέφτηκε να αγοράσει και ο Χενκ τεν Κάτε. Όχι για να διαβάσει ότι ξαναδιαβάζει σήμερα, αλλά για τους δικούς του. Πόσο βλακώδες είναι να ανεβάζεις την απόδοσή σου, να κάνεις ευκαιρίες, να είσαι κοντά στο γκολ και από τη σιγουριά να τιμωρείσαι στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους; Στη μόνη φάση σε ένα 45λεπτο που η άμυνα κοιμήθηκε;

Αεροβόλο είχε ο Μήτρογλου, δεν χρειάζεται να ξαναγράψω πόσο μέλλον δείχνει ότι έχει. Αρκεί να δουλέψει, με κόμμωση γυμνασίου και λογική του στυλ «στα 21 τους πηδάω, στα 25 θα μου τον γλύφουν» πολλοί τέτοιοι χάθηκαν στην πορεία. Και δεν τους ξανακούσαμε. Είναι σπάνιος παίκτης, κρίμα δεν θα είναι;

«Ο Παναθηναϊκός έχασε από τα δεύτερα του Ολυμπιακού», είναι η ατάκα των ραδιοφονικών (και όχι με –ω») υπαλλήλων. «Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τα δεύτερα στα Γιάννινα, τι να έκανε;» έλεγε προ ημερών. Αποφασίστε αν είναι δικαιολογία ή όχι.

Απουσία, κύριοι, ενός παίκτη σε αγώνα της 29ης Νοεμβρίου είναι αν έχει παίξει π.χ. από τα 12 ματς σε τουλάχιστον 4 (δεν λέω τα μισά). Ο Ντάρμπισιρ λογίζεται ως απουσία στον Ολυμπιακό όσο ο Ιβανσιτς στον Παναθηναϊκό. Είναι σαν τις απουσίες που βάζουν στις αναλύσεις τους κάποιες στοιχηματικές εφημερίδες για να γεμίσουν τα κουτάκια.

Ένα αεροβόλο, κάτι σουγιάδες, η καθυστέρηση στην εθνική αμαυρώνουν μια νίκη καθαρή. Τυχερή, κωλόφαρδη, πείτε ό,τι θέλετε. Είναι καθαρή, κανείς δεν είπε πως στο ποδόσφαιρο νικάει πάντα ο καλύτερος ή ο πιο άξιος.

Με νίκη επί του Αστέρα και «διπλό» στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο +7 και πλέον είναι στο -1. Και ο Ολυμπιακός νίκησε επειδή έπρεπε, επειδή μπορούσε, επειδή του δόθηκε η ευκαιρία. Τόσο αντίθετος είναι με τον Παναθηναϊκό, όσο το πράσινο με το κόκκινο.