Πολλά κενά στη δικογραφία και αποκωδικοποιημένες συνομιλίες ... αγωνία για τα λύτρα στην ΕΛ.ΑΣ


Στα σημαντικά κενά που παρατηρούνται στην δικογραφία της υπόθεσης "απαγωγή Παναγόπουλου και συνδικάτο του εγκλήματος" θα επιμείνουν οι υπερασπιστές των κατηγορούμενων και κύρια αυτών που είναι κρατούμενοι των φυλακών. Στο μεταξύ ακόμα και στην ΕΛ.ΑΣ αγωνιούν για την ανακάλυψη των λύτρων ή του κρησφύγετου, προκειμένου να δέσουν την υπόθεση. Διαφορετικά ακόμα και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλάνε ανοικτά και μισή δουλειά.
Στο μεταξύ σάλο προκαλούν τόσο στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όσο και στο νομικό κόσμο η εμπλοκή στην δικογραφία της πρώην δικηγόρου του Βλαστού και ενός διευθυντικού στελέχους σωφρονιστικού ιδρύματος, οτι γνώριζαν ή και βοήθησαν την δράση των μελών της συμμορίας που ήταν κρατούμενοι των φυλακών.
Είναι προφανές οτι το θέμα θα μείνει για μέρες στην δημοσιότητα γιατί η κυβέρνηση θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη απο την υπόθεση Siemens αλλά να δείξει οτι η αστυνομία γίνεται αποτελεσματική.
Πάντως είναι προφανές οτι πέραν απο τους εργαστηριακούς ελέγχους DNA που και αυτοί θα αμφισβητηθούν ...τις συνομιλίες των φερόμενων ως μελών της συμμορίας και την ανακάλυψη των όπλων στα σπίτια ορισμένων απο τους κατηγορούμενους...τα πειστήρια είναι ελάχιστα και είναι αμφίβολο αν θα «ταχτοποιηθούν» πράξεις που αποδίδονται σε όλους τους κατηγορούμενους ( όπως δολοφονίες που έχουν γίνει μεταξύ ανθρώπων της νύχτας) κλπ.
Ωστόσο απλά και μόνο η σύσταση συμμορίας για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων , που προς το παρόν αποδεικνύεται σαν αδίκημα είναι αρκετή να κρατηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αλλά και να καταδικαστούν με βαριές ποινές όχι όμως τέτοιες που να μην τους επιτρέπουν να ελπίζουν να ξεμπερδεύουν σχετικά γρήγορα.
Στο μεταξύ ολόκληρη την δικογραφία και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ μελών της συμμορίας δημοσιεύει το πόρταλ zougla.gr
Πατήστε εδώ και δείτε ολόκληρη τη δικογραφία
Πατήστε εδώ και δείτε τις συνομιλίες των μελών της συμμορίας