Aρχισαν οι "Καραμούζες" της διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ με τους επιχειρηματίες!



Ρε Γιώργο ακόμα δεν πρόλαβες να βγάλεις το κουστούμι του Ξανθόπουλου από το λιμάνι του Πειραιά και άρχισες τα μυστικά γεύματα με τους επιχειρηματίες ,τώρα που βλέπεις ότι πας φουλ για εξουσία...
To θέμα είναι από χθες στο www.antinews.gr
Kαι το αναπαράγει ο σημερινός Ελεύθερος Τύπος

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=78119
"Φλόγες αντιπαλότητας και ανησυχία για το μοντέλο διοίκησης που έχει επιλέξει ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η δημοσιοποίηση μυστικού δείπνου του, με επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους της αγοράς, στην οικία του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ως συνδαιτυμόνες του κ. Παπανδρέου φέρονται ο Δημ. Παπαλεξόπουλος της γνωστής εταιρίας τσιμέντου ΤΙΤΑΝ, ο κ. Σκλαβενίτης, ο ένας εκ των τριών αδελφών της γνωστής αλυσίδας των σούπερ μάρκετ, ο Αν. Καλιτσάντζης επικεφαλής της ΕΛΤΕΧ, στενός συνεργάτης του Γ. Μπόμπολα στον τομέα των κατασκευών, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο της ενέργειας, ο γνωστός εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης, ο Β. Σπανός από το χώρο της Υγείας (ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ), ο Γ. Γεράρδος (Πλαίσιο), ο Σπ. Θεοδωρόπουλος από το χώρο των τροφίμων (VIVARTIA), ο Αρ. Μπελλές από το χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών (ΝΗΡΕΥΣ), ο Ευτ. Βασιλάκης από το χώρο των αερομεταφορών (AEGEAN), ο Ευ. Μυτιληναίος από τη βαριά βιομηχανία, ο Αγγ. Πλακόπιτας από το χώρο του επενδυτικού κεφαλαίου και ο Σπ. Διβάνης των γνωστών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το δείπνο οργανώθηκε από το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση και τον κ. Καραμούζη. Το ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ασχολούνται θεσμικά με την οικονομία και την αγορά ή φέρονται ότι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την οικονομία το έμαθαν από δημοσιεύματα έχει τη δική του σημασία. Οπως προφανώς έχει πολιτική σημασία το ότι ο κ. Παπανδρέου σε τόσο σημαντικές συναντήσεις, όπως ένα δείπνο με κορυφαίους επιχειρηματίες του τόπου, δεν νιώθει την ανάγκη να έχει μαζί του στελέχη στα οποία έχει αναθέσει συναφή καθήκοντα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός του γραμματέα του κόμματος Γ. Ραγκούση, στο δείπνο που κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες ήταν και η γραμματέας του τομέα Οικονομίας Ντ. Λάζαρη.

Δημοσίως κανένα από τα στελέχη δεν προτίθεται να εκφράσει ενόχληση επειδή δεν κλήθηκε στο συγκεκριμένο δείπνο. Κατ’ ιδίαν ωστόσο επαναφέρουν το ζήτημα μοντέλου διοίκησης από τον κ. Παπανδρέου, ενώ κάνουν λόγο και για «υπερεξουσίες Ραγκούση». Ακόμη διερωτώνται γιατί επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό δημιουργώντας εντυπώσεις «συνωμοσίας» με οικονομικούς παράγοντες, κάποιοι εκ των οποίων αναλαμβάνουν δουλειές και προμήθειες του Δημοσίου, κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επικρίνει στο παρελθόν. Σύμφωνα με τα όσα λένε, ο κ. Παπανδρέου δείχνει με τον τρόπο που διοικεί ότι δεν επιθυμεί την επιβολή του δικού του συστήματος έναντι άλλων συστημάτων μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά να επιβάλει τον εαυτό του και γι’ αυτό τον κατηγορούν ότι επιχειρεί να λειτουργήσει το κόμμα στη βάση του ρητού «ενός ανδρός αρχή».

.....
Οι πληροφορίες πάντως που θέλουν τους επιχειρηματίες στην οικία του αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Ν. Καραμούζη -πηγές της Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείουν να αναλάβει μεγάλη κρατική τράπεζα αν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση- να εκφράζουν απογοήτευση για την κρίση και την αδράνεια της κυβέρνησης επιβεβαιώνονται. Προέτρεψαν μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αδρανήσει και ο ίδιος αν γίνει πρωθυπουργός. «Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό που θα κάνετε είναι δεξιό ή αριστερό, απλά κάντε κάτι!», ήταν η παραίνεσή τους."