"Tα πιάνουν" οι βουλευτές και τα Πολιτικά κόμματα πιστεύει η πλειοψηφία των πολιτών!





Πρώτοι στη λίστα της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι οι Βουλευτές και τα Πολιτικά Κόμματα πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων ,σύμφωνα έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα από 4.720 ερωτηθέντες. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τους τοποθετεί πιο ψηλά και απο τους διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους σε πολεοδομίες νοσοκομεία εφορίες και αστυνομία!

Παράλληλα πιστεύει οτι οι πολιτικοί δεν θέλουν να καταργήσουν το φαινόμενο γιατί τους βολεύει και δεν ελπίζει να διορθωθεί η κατάσταση.

"Μάλιστα το 44% δηλώνει ότι λάδωσε για να προχωρήσει η υπόθεση τους στο δημόσιο.
Εκτιμάται ότι για την καταπολέμηση χρειάζεται η επιβολή βαρύτερων ποινών, παρότι το 55% πιστεύει ότι η πολιτική εξουσία δεν είναι διατεθειμένη να καταπολεμήσει το φαινόμενο αυτό.

Σε σειρά ιεράρχησης των εστιών διαφθοράς οι πολίτες τοποθετούν: βουλευτές και πολιτικά κόμματα, πολεοδομία, γιατρούς και νοσοκομεία, εφορίες, αστυνομία και δικαιοσύνη. Το νέο στοιχείο αυτής της έρευνας είναι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας ξεπερνά φορείς και οργανισμούς. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 4.720 ατόμων άνω των 18 ετών σε όλη τη χώρα.
Πρώτο στοιχείο της διαφθοράς είναι ο χρηματισμός, καθώς το 44% των ερωτηθέντων θεωρούν πως για να προχωρήσει μια υπόθεσή τους στο δημόσιο θα πρέπει να δώσουν χρήματα. Μάλιστα το 34% δηλώνουν ταπεινωμένοι και το 29% θυμωμένοι που έδωσαν το σχετικό...δωράκι.
Για το ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα της διαφθοράς οι πολίτες μοιράζουν τις ευθύνες ανάμεσα στους ίδιους και στην κυβέρνηση, με μια μικρή...υπεροχή της κυβέρνησης. Το 25% αποδίδει τη διάδοση της διαφθοράς στην κακή λειτουργία της δικαιοσύνης και άλλο ένα 25% στη νοοτροπία.
Για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς, και ως μέτρα αντιμετώπισής της οι ερωτηθέντες προτείνουν επιβολή βαρύτερων ποινών σε ποσοστό 71%, καλύτερο έλεγχο το 69%, βελτίωση των αποδοχών των υπόπτων για διαφθορά το 52%. Το 73%, δεν πιστεύει πως η κυβέρνηση και η κεντρική πολιτική εξουσία είναι διατεθειμένες να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της διαφθοράς"
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9360&pubid=5787123