Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Tα πιάνουν" οι βουλευτές και τα Πολιτικά κόμματα πιστεύει η πλειοψηφία των πολιτών!

Πρώτοι στη λίστα της διαφθοράς στην Ελλάδα είναι οι Βουλευτές και τα Πολιτικά Κόμματα πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων ,σύμφωνα έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μάλιστα από 4.720 ερωτηθέντες. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τους τοποθετεί πιο ψηλά και απο τους διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους σε πολεοδομίες νοσοκομεία εφορίες και αστυνομία!

Παράλληλα πιστεύει οτι οι πολιτικοί δεν θέλουν να καταργήσουν το φαινόμενο γιατί τους βολεύει και δεν ελπίζει να διορθωθεί η κατάσταση.

"Μάλιστα το 44% δηλώνει ότι λάδωσε για να προχωρήσει η υπόθεση τους στο δημόσιο.
Εκτιμάται ότι για την καταπολέμηση χρειάζεται η επιβολή βαρύτερων ποινών, παρότι το 55% πιστεύει ότι η πολιτική εξουσία δεν είναι διατεθειμένη να καταπολεμήσει το φαινόμενο αυτό.

Σε σειρά ιεράρχησης των εστιών διαφθοράς οι πολίτες τοποθετούν: βουλευτές και πολιτικά κόμματα, πολεοδομία, γιατρούς και νοσοκομεία, εφορίες, αστυνομία και δικαιοσύνη. Το νέο στοιχείο αυτής της έρευνας είναι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας ξεπερνά φορείς και οργανισμούς. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 4.720 ατόμων άνω των 18 ετών σε όλη τη χώρα.
Πρώτο στοιχείο της διαφθοράς είναι ο χρηματισμός, καθώς το 44% των ερωτηθέντων θεωρούν πως για να προχωρήσει μια υπόθεσή τους στο δημόσιο θα πρέπει να δώσουν χρήματα. Μάλιστα το 34% δηλώνουν ταπεινωμένοι και το 29% θυμωμένοι που έδωσαν το σχετικό...δωράκι.
Για το ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόβλημα της διαφθοράς οι πολίτες μοιράζουν τις ευθύνες ανάμεσα στους ίδιους και στην κυβέρνηση, με μια μικρή...υπεροχή της κυβέρνησης. Το 25% αποδίδει τη διάδοση της διαφθοράς στην κακή λειτουργία της δικαιοσύνης και άλλο ένα 25% στη νοοτροπία.
Για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς, και ως μέτρα αντιμετώπισής της οι ερωτηθέντες προτείνουν επιβολή βαρύτερων ποινών σε ποσοστό 71%, καλύτερο έλεγχο το 69%, βελτίωση των αποδοχών των υπόπτων για διαφθορά το 52%. Το 73%, δεν πιστεύει πως η κυβέρνηση και η κεντρική πολιτική εξουσία είναι διατεθειμένες να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της διαφθοράς"
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9360&pubid=5787123

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…