Kατάσχεση και άλλου σπιτιού για 750 ευρώ

Απίστευτη καταγγελία: Τράπεζα κατάσχεσε διαμέρισμα αξίας άνω
των 50.000 Ευρώ, για ένα χρέος 750 Ευρώ
.
Το αίσχος των τραπεζών αλλά και των τηλεοπτικών μέσων φάνηκε, μέσα απ’ αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα στον ALPHA. Μια γυναίκα (με γυρισμένη την πλάτη) εμφανίστηκε σε ένα τηλεοπτικό «παράθυρο», καταγγέλλοντας, πως η τράπεζα της κατάσχεσε το 66 τ. μ. διαμέρισμά της, για ένα υπόλοιπο 750 Ευρώ που είχε απομείνει από ένα καταναλωτικό δάνειο που είχε πάρει, ύψους 3.000 Ευρώ. Το χειρότερο δε είναι, ότι η γυναίκα είναι καρκινοπαθής και σήμερα είναι στον δρόμο.

Τα όσα δήλωσε είναι συγκλονιστικά και φανερώνουν την αγυρτεία των τραπεζών και το καλά εδραιωμένο κύκλωμα κατασχέσεων που δρα στο παρασκήνιο. Τα λεγόμενα «κοράκια» χτύπησαν κι εδώ, παίρνοντας το διαμέρισμα για μόλις 15.000 Ευρώ, ενώ η αξία ξεπερνάει τις 50.000, μολονότι η γυναίκα ήταν σε υποτιθέμενη συνεννόηση με την τράπεζα για τακτοποίηση αυτού του υπολοίπου. Τελείως ξαφνικά της ανακοίνωσαν από την τράπεζα την ημερομηνία κατάσχεσης, την διαδικασία της οποίας είχαν δρομολογήσει ανενόχλητοι στο παρασκήνιο.

Η γυναίκα κατέφυγε σε όλους τους φορείς όπου μπορούσε να βρει το δίκιο της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το τραγελαφικό είναι, πως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πήρε την εισήγηση, να καταφύγει στα …κανάλια! Απίστευτο και όμως αληθινό…
http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/10/blog-post_3214.html