Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπαταχτσήδες στα ασφαλιστικά ταμεία οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ


Αυτό είναι σκάνδαλο....
ΕΝΩ το κράτος κυνηγά με ένδικα μέσα για χρέη στο ΤΕΒΕ και τους μικρομεσαίους και τους επιτηδευματίες επειδή καθυστέρησαν μια δόση ή ρύθμιση χρεών για μερικές χιλιάδες ευρώ ( που σε τελική ΑΝΑΛΥΣΗ θα τα πληρώσουν ΓΙΑΤΙ αν δεν πληρώσουν δεν θα πάρουν τη σύνταξη )τα Μέσα Ενημέρωσης Εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί χρωστάνε 90 εκατ ευρώ στο ΙΚΑ και στα άλλα ταμεία που ειναι εισφορές των εργαζομένων...
Απο πάνω δε τους δίνει κρατική διαφήμιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ... την οποία τσεπώνουν !
Σήμερα η Καθημερινή τους βγάζει στη σέντρα ...αποκαλύπτοντας το αίσχος!

Φέσι 90 εκατ. ευρώ από τα ΜΜΕ στα Ταμεία
Ολιγωρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από τους ασφαλιστικούς φορείς

Της Χριστινας Κοψινη

Την ίδια στιγμή που οποιοσδήποτε απλός πολίτης αυτής της χώρας μπορεί να χάσει το σπίτι του ή τα ελάχιστα έπιπλά του (όπως κατέδειξε και πρόσφατο συμβάν) για χρέος ακόμη και 1.800 ευρώ σε Τράπεζα ή σε ασφαλιστικό Ταμείο, μια ομάδα ευυπόληπτων επιχειρηματιών συνεχίζει να ευνοείται από την ασυλία των ελεγκτικών μηχανισμών αν και χρωστάει εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικούς φορείς.

Σε μια περίοδο που τα ασφαλιστικά Ταμεία βλέπουν τα αποθεματικά τους να εξανεμίζονται από τη χρηματοπιστωτική κρίση και τις εισφορές τους να μειώνονται από την πτώση της σταθερούς και πλήρους απασχόλησης, η προκλητική ασυλία σε ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, επιβεβαιώνει ότι πίσω από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, βρίσκεται η εξαργύρωση της ισχύος και η επιρροής που υποτίθεται ότι ασκούν στη δημόσια ζωή.

Η «Καθημερινή» έχει στη διάθεσή της την ταυτότητα όλων των επιχειρήσεων που οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία. Από το σύνολο των επιχειρήσεων και των Ταμείων σήμερα δημοσιεύει ενδεικτικά στοιχεία μόνο για 39 επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ ποσά που υπερβαίνουν τις 100.000. Επισήμως, η διοίκηση του ΙΚΑ αναγνωρίζει ότι οι οφειλές από 150 ΜΜΕ φτάνουν το ποσό των 29 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλά από τα ΜΜΕ που οφείλουν στο ΙΚΑ μετακυλίουν τις υποχρεώσεις από ρύθμιση σε ρύθμιση καταβάλλοντας μόνο τις πρώτες δόσεις για να εξασφαλίσουν την ασφαλιστική ενημερότητα.

Κατ’ αρχάς εντάχθηκαν το 1999 στην πάγια ρύθμιση των 36 έως 44 δόσεων. Αργότερα στη διευθέτηση του Νόμου 3232 του 2004. Εως τότε οι ρυθμίσεις έδιδαν τη δυνατότητα επαναρρύθμισης των υποχρεώσεων όταν κάποιος εμφάνιζε πρόβλημα πρόσκαιρης ή μειωμένης ρευστότητας.

Το 2006 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με νέα ρύθμιση που επικρίθηκε ακόμη και από τις οργανώσεις των εργοδοτών, διόγκωσε τις δόσεις σε 96.

Παρ’ όλα αυτά οι περισσότερες από τις εφημερίδες που συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα αλλά σχεδόν και το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών δεν εντάσσονται σε καμιά ρύθμιση. Λιγότερες, αλλά με πολύ υψηλές οφειλές (Γ. Α. Κουρής) βρίσκονται σε δικαστική αντιδικία διαρκείας, ενώ άλλες τέθηκαν εκτός ρύθμισης λόγω της μη καταβολής των απαιτούμενων δόσεων (Νέο Κανάλι). Κι άλλες με ποσά οφειλών που ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ (Εξτρα) δεν μπήκαν στη διαδικασία να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όχι μόνο δεν ασκούνται ένδικα μέσα για την είσπραξη των οφειλομένων, αλλά δεν γίνονται καν έλεγχοι για την εξακρίβωση της πραγματικής οφειλής. Ουδείς γνωρίζει εάν οι οφειλές των εργοδοτών έχουν διασταυρωθεί με τα στοιχεία των βιβλίων των επιχειρήσεων.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι τα χρέη των ΜΜΕ στα Ταμεία υπερβαίνουν τα 90 εκατομμύρια, αλλά δεν αποκλείεται ο έλεγχος να αναδείξει πολλαπλάσια ποσά.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100041_30/10/2008_290044

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…