H μεγάλη του "ηλεκτρονικού εγκλήματος" σχολή ...

Το ψαρέψαμε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και στην Μediaκη της στήλη !
Θαυμάστε επιτυχίες και μορφές "ηλεκτρονικού εγκλήματος" που αναπτύσσονται στην Ελλάδα ...
Και να ήταν μόνο αυτά ....
Πάλι καλά που διαφεύγουν της σύλληψης ο ιδιοκτήτης του facebook( μαστροπείες , πορνογραφίεςκλπ) και οι ιδιοκτήτες της google !!!
Θα έρθει και η σειρά τους μην ανησυχείτε...

"Της φυλακής τα σίδερα είναι και για τους bloggers

Παλιότερες ιστορίες θύμισε η σύλληψη του ιδιοκτήτη του ιστολογίου που απειλούσε τον Χ. Παναγιωτόπουλο του Mega

Πέντε χιλιάδες βιβλία! Μάλιστα, 5.000 βιβλία είχε στο σπίτι του ο συλληφθείς την περασμένη Δευτέρα μπλόγκερ, που απειλούσε με θάνατο τον διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Το έβλεπαν και δεν το πίστευαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που μπήκαν στο διαμέρισμά του στα Πατήσια. Ηρεμος, αντέδρασε με ψυχραιμία στη σύλληψη και ζήτησε λίγο χρόνο για να ντυθεί «με ρούχα που δεν προσβάλλουν το δικαστήριο».


*Η καταγγελία για τον μπλόγκερ έγινε πριν από περίπου 40 μέρες. Δεν επρόκειτο για μια απλή περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης, αλλά για εντελώς εκτροχιασμένες απειλές που λογικά προκαλούσαν ανησυχία. Τα ίχνη του μπλογκ αποκαλύφθηκαν, ο υπεύθυνος βρέθηκε.

Ενας σαραντάχρονος, που απασχολείται part time σε διάφορες δουλειές και ζει μόνος.

*Και ο λόγος των αποτρόπαιων επιθέσεών του; Οπως είπε ο ίδιος, στράφηκε εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου γιατί θεωρεί ότι «εκπροσωπεί το μεγάλο κεφάλαιο και τους νταβατζήδες και γιατί μέσω των ειδήσεων διαμορφώνει συνειδήσεις».

- Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μια ιστοσελίδα απασχολεί το νόμο. Θυμηθείτε την περίπτωση του καλλιτέχνη Δημήτρη Φωτίου που είχε στήσει τον δικτυακό τόπο dirtyworks-greece.info. Εκεί «υποσχόταν» προσλήψεις στο Δημόσιο. Περί σχολίου επρόκειτο και ειρωνείας απέναντι στα κάθε είδους ρουσφέτια, αλλά κάποιοι το πήραν στα σοβαρά και τον Φεβρουάριο του 2005 ο Φωτίου συνελήφθη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

- Ενάμιση χρόνο αργότερα ήταν η σειρά του Αντώνη Τσιπρόπουλου να περάσει από το κρατητήριο, γιατί φιλοξενούσε στον δικτυακό του κατάλογο περιεχομένων blogme.gr το μπλογκ funEL. Το οποίο μπλογκ σατίριζε τον γνωστό τηλεαστέρα Δημοσθένη Λιακόπουλο, ο οποίος τηλεαστέρας προσεβλήθη.

- Ακολούθησαν, φέτος το Φεβρουάριο, η υπόθεση press-gr, με τον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη να καταγγέλει εκβιασμό (η αστυνομία κατάσχεσε υπολογιστές του Ανδρέα Καψαμπέλη, του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννακά ενάντια στο paronait.blogspot.com για εξύβριση (συνελήφθη ο υπεύθυνος) και του θρακιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Καρανίκα ενάντια στα piazza di popolo και blogspot vavatsiklis για συκοφαντική δυσφήμιση.

- Επίλογος: Ο μπλόγκερ που συνελήφθη την Δευτέρα, πέρασε τρεις μέρες στη ΓΑΔΑ και την Πέμπτη παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Εκεί ανέπτυξε μεν την κοσμοθεωρία του περί χειραγώγησης της κοινής γνώμης, αλλά εξέφρασε την μεταμέλειά του και ζήτησε συγγνώμη. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 20 μήνες φυλάκιση, με την έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Την άσκησε και αφέθηκε ελεύθερος."