Βασίλης Παλαιοκώστας …ο ζωντανός θρύλος στο κόσμο των παρανόμων ( Μέρος 3ο και τελευταίο)





Η απόδραση , ο "νονός" και η νύχτα...

Αρχές του 2005 Βασίλης Παλαιοκώστας και Βασίλης Στεφανάκος βρίσκονται σε διπλανά κελιά στην πρώτη πτέρυγα των Φυλακών του Κορυδαλλού . Ο Βασίλης Στεφανάκος είναι παλιός γνώριμος των αδελφών Παλαιοκώστα . Θεωρείται από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές ο πιο ισχυρός «νονός» της νύχτας . Ωστόσο ο επιχειρηματίας Βασίλης Στεφανάκος αρνείται αυτό το ρόλο ,αφού είναι γνωστό ότι ασκεί διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες και ήταν και ιδιοκτήτης γνωστών κέντρων διασκέδασης.

Η κράτηση του Βασίλη Στεφανάκου ,εκείνη την περίοδο, στο Κορυδαλλό μαζί με πολλά ακόμα άτομα, για κατηγορίες που έχουν σχέση με εκβιασμούς και προστασίες στο χώρο της νύχτας, είναι προσωρινή. Ικανή, όμως , σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές να για μπουν οι βάσεις των σχεδίων για την μεγάλη και εντυπωσιακή απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την απόδραση αυτή ,«οικονομικός χορηγός» είναι ο Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος όχι μόνο θέλει τον Βασίλη Παλαιοκώστα «ελεύθερο» ,αλλά εκείνη την περίοδο ψάχνει, να «στρατεύσει» και άτομα που θα τα χρησιμοποιήσει ως «εκτελεστές» στο μεγάλο ξεκαθάρισμα που είχε σκοπό να κάνει στη νύχτα

Αν και είναι γνωστό ότι οι αδερφοί Παλαιοκώστα δεν έχουν «παρτίδες» με «κίλερ» , για παρτενέρ στην απόδραση του Βασίλη επιλέγεται ο Αλβανός ο Αλκέτ Ριζάι

Ο Αλκέτ Ριζάι χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο αδίστακτα μέλη της Αλβανικής μαφίας και μάλιστα δεν δίστασε να σκοτώσει λάθος άνθρωπο, από λάθος πληροφορίες για σχέση με μια φίλη του . Έγκλημα για το οποίο και βρέθηκε στον Κορυδαλλό. Εκεί γνωρίζεται και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα ,πριν την απόδραση, καθώς βρέθηκαν στην ίδια πτέρυγα των φυλακών, λίγο διάστημα πριν «πετάξουν» μέσα από το προαύλιο των φυλακών.

Μετά την απόδραση οι δρόμοι τους χωρίζουν . Ο Βασίλης παίρνει το δρόμο για τα γνώριμα μέρη της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδος και ο Αλβανός για την Νότια Ελλάδα . Εκεί φαίνεται να τον εντοπίζουν οι διωκτικές αρχές , αλλά τους ξεφεύγει.

Μάλιστα ,μετά από αυτή την διαφυγή, φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία να εκτελεί «συμβόλαιο θανάτου» για λογαριασμό του Στεφανάκου ,εκτελώντας δύο άτομα στο Περιστέρι ,το ένα από το οποία θεωρείται ότι ήταν σε αντίπαλο στρατόπεδο των ανθρώπων της νύχτας.

Όμως, εκτός από την εκτέλεση αυτή μέσα στο 2006 και 2007 υπάρχουν και μια σειρά από άλλες «ορφανές» εκτελέσεις «μπράβων» της νύχτας πού είχαν συλληφθή το 2005 Ή και παλιότερα . Ανάμεσα σε αυτές τις εκτελέσεις και του συζύγου της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου.

Ο Βασίλης Στεφανάκος , που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχε και ρόλο και «διαχειριστή» οικονομικών υποθέσεων των αδερφών Παλαιοκώστα , το 2006 καταδικάζεται σε 14 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε «κύκλωμα προστασίας και λαθρεμπόριο». Δεν παρουσιάζεται στο δικαστήριο την ημέρα της απόφασης και διαφεύγει την σύλληψη και φυλάκιση . Μετά από μέρες αποκαλύπτεται ότι εξέδωσε με την βοήθεια αστυνομικού υπαλλήλου νέα ταυτότητα χωρίς να ελεγχθεί ότι ήταν φυγόδικος.

Τελικά μετά από στενή παρακολούθηση συνελήφθη εδώ και μερικούς μήνες στο Χαϊδάρι

Δείτε τι είχε πει ( για τους αδερφούς Παλαιοκώστα ,την απόδραση , τον Αλκέτ Ριζάι ) σε συνέντευξή του στην Εspresso και στο Στέφανο Χίο όταν ήταν ακόμα καταζητούμενος.