Μανιφέστο Βγενόπουλου;

By Factorx | July 23, 2008 ( http://www.antinews.gr)

Στο τελευταίο τεύχος του “MIGAZINO” (περιοδικού που κυκλοφορεί στους εργαζομένους του ομίλου της MIG), o κ. Βγενόπουλος γράφει τα εξής, σε άρθρο του με τίτλο “Περίοδος Ευθύνης”.

“Το καλοκαίρι του 2008 μας βρίσκει μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύνθετες κρίσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η διεθνής οικονομική κρίση μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία που, διατηρώντας τα σημαντικά διαρθρωτικά και θεσμικά της προβλήματα, εμφανίζεται ανοχύρωτη. Τα σοβαρά προβλήματα της χώρας (οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και ηθικά) επιδεινώνονται, ενώ οι αποσπασματικές πολιτικές πράξεις και κρίσεις για την αντιμετώπισή τους δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Η άσκηση κυβερνητικής εξουσίας με κριτήριο τις δημοσκοπήσεις και το πολιτικό κόστος, η εύκολη λύση του ξύλινου πολιτικού λόγου αντί της σοβαρής ανάλυσης και της υπεύθυνης τοποθέτησης και οι πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες, που κρύβονται στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνικού λαού, εξασφαλίζουν την επιδείνωση της κρίσης με απρόβλεπτες συνέπειες.
Προφανώς, η απαξίωση του συνόλου των πολιτικών είναι λάθος. Υπάρχουν σοβαροί και άξιοι πολιτικοί σε όλα τα κόμματα. Πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν άμεσα κάνοντας υπερβάσεις. Η πατρίδα μας χρειάζεται επειγόντως όραμα με αρχές, προγραμματισμό, σωστή οργάνωση και σκληρή δουλειά.
Είμαστε σε μια περίοδο ευθύνης για όλους και κυρίως γι’ αυτούς που ασκούν ή διεκδικούν την πολιτική εξουσία αλλά και για τους οικονομικά ισχυρούς, στους οποίους περιλαμβάνεται και η MIG, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος και ένα μεγάλο τμήμα της σημερινής ελληνικής οικονομίας αλλά και κοινωνίας….
Εμείς στη MIG γνωρίζουμε τις ευθύνες μας, θα δουλέψουμε σκληρά για να τις αντιμετωπίσουμε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των μετόχων μας, των εργαζομένων μας, των πελατών μας και της ελληνικής κοινωνίας. Φοβόμαστε όμως ότι η επιτυχία η δική μας και άλλων επιχειρηματικών ομίλων χωρίς την ολική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της χώρας μας οδηγεί στην εικόνα του εξωφύλλου..

Ανδρέας Βγενόπουλος
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Marfin Investment Group

Τα σχόλια δικά σας.

(αντιγράψαμε το άρθρο από το www.euro2day.gr_)