Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙναι κρίμα και άδικο γκρεμίζουν του Ρέμου το σκυλάδικο !Ανακλήθηκε η σύμβαση παραχώρησης της Ψαρρούς στο Nammos



Την τριετή σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού, που είχε υπογραφεί στις αρχές Ιουλίου με την εταιρεία «Nammos Restaurant by the Sea», ανακάλεσε σήμερα Παρασκευή η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.

Αυτό έγινε διότι η επιχείρηση μετέτρεψε την παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο επανειλημμένα σε συναυλιακό χώρο.
Η Αστυνομία του νησιού και η Λιμενική Αρχή Μυκόνου γνωστοποίησαν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών τα οποία καταδείκνυαν πως το Nammos καταστρατήγησε τους όρους της σύμβασης για τη διεξαγωγή των συναυλιών.
Το συμφωνητικό μίσθωσης προέβλεπε την εκμίσθωση για απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρέλοξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τετραγωνικό μέτρων. Ωστόσο στο έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι στις 31 Αυγούστου 2017, μια ημέρα πριν από την περίφημη εκδήλωση, είχε τοποθετηθεί εξέδρα και κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου αποτελούμενα από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο συνολικής έκτασης 236  τετραγωνικών κατά παράβαση της σύμβασης μίσθωσης.
Η σύμβαση προέβλεπε ακόμη πως η παραχώρηση θα γινόταν αποκλειστικά για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους και πως η άσκηση άλλης δραστηριότητας επιφέρει κυρώσεις. Ξεκαθάριζε δε πως απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει την φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χωρών αιγιαλού αιγιαλού, παραλίας όχθης και παρόχθιας ζώνης, καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και πως μέσα στο μίσθιο δεν πρέπει να γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό έργο. Ακόμη, προέβλεπε πως απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στο δημόσιο χώρο και πως σε οποιοδήποτε σημείο της παραχωρούμενης έκτασης η μουσική από την κυρία επιχείρηση δεν έπρεπε σε ένταση να ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου κάλεσε τους ιδιοκτήτες του Nammos σε απολογία και αυτοί απάντησαν με υπόμνημα. Οι εξηγήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίσθηκε η ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.
Υπενθυμίζεται πως η τριετής σύμβαση που είχε υπογράψει στις αρχές Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών με το Nammos τοποθετούσε στα 80 ευρώ ανά τετραγωνικό  το τίμημα παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού.
 https://www.reader.gr/