ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για την απάθεια αστυνομικών κατά την εισβολή των χρυσαυγιτών (βίντεο-όλες οι αντιδράσεις)

Ομάδα χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, εισέβαλε στο Α' Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα, τραμπουκίζοντας εναντίον δασκάλων και γονέων - Απάθεια από τους αστυνομικούς καταγγέλλει στο «Κόκκινο» ο Στ. Σκλαβενίτης της ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και γονείς και δάσκαλοι που μίλησαν στην «Εφ.Συν.» - Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν αστυνομικοί «ενήργησαν όπως έπρεπε», διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

(στη φωτογραφία διακρίνεται ο μπροστάρης στους τραμπουκισμούς των νεοναζί, υπόδικος βουλευτής Γ. Λαγός)
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το Α΄ δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα στην οδό Νίκης 61 και ενήργησαν όπως έπρεπε, διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά την ένταση που προκλήθηκε  μεταξύ μελών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Λαγό, και γονέων και δασκάλων με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό. Σημειώνεται ότι υπήρξαν καταγγελίες σε μέσα ενημέρωσης για αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συγκεκριμένο σχολείο ενώ στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις και από αυτόπτες μάρτυρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 20 ατόμων με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.
Η σύσκεψη τελικά πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παιδείας Περάματος, γονέων και δασκάλων. Έξω από το σχολικό συγκρότημα ήταν συγκεντρωμένοι και γονείς που δεν επιθυμούν τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο, οι οποίοι μετά το πέρας της σύσκεψης φώναξαν συνθήματα εναντίον του δημάρχου.
Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στην «Εφ.Συν.», γρονθοκοπήθηκαν δάσκαλοι και γονείς στον χώρο του σχολείου, ενώ έξω από αυτό βρίσκονταν αστυνομικοί που παρέμειναν αμέτοχοι.
Τo υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με σημερινή ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και τις απειλές που υπέστησαν η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, και μάλιστα παρουσία των μαθητών, από ομάδα Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό». «Το σχολείο, που έχει επιλεγεί για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δέχθηκε την εισβολή, ενώ ξεκινούσε η συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων. H ομάδα των Χρυσαυγιτών εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, επιχειρώντας να μεταβάλει τον εκπαιδευτικό χώρο σε αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης», τονίζεται στην ανακοίνωση (διαβάστε όλες τις αντιδράσεις και ανακοινώσεις παρακάτω).
«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο» είναι η απάντηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, μετά την εισβολή των Χρυσαυγιτών στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου και τον προπηλακισμό δασκάλων (δείτε περισσότερα...)

Απάθεια από τους αστυνομικούς καταγγέλλει στο «Κόκκινο» ο Στ. Σκλαβενίτης της ΕΛΜΕ Πειραιά

«Μπροστά του ήταν μαζεμένο ένα πλήθος, γύρω από έναν υπόδικο βουλευτή, το Λαγό της Χρυσής Αυγής ... περιφερόταν άνετα στην είσοδο του σχολείου μαζί με άλλο κόσμο ο οποίος εύκολα αναγνωριζόταν τι προέλευση είχε», όπως σημείωσε μιλώντας στο «Κόκκινο» ο Στ. Σκλαβενίτης.  Ο κ. Σκλαβενίτης υπογράμμισε ότι το φαινόμενο αυτό «είναι επικίνδυνο, οι ίδιοι δραστηριοποιούνται έντονα σε αυτό το ζήτημα, επηρεάζουν μία μερίδα κόσμου, θεμιτά ή αθέμιτα ... το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχει υπάρξει αντίδραση του κινήματος, να υπερασπιστεί αυτές τις πρωτοβουλίες».
Ο κ. Σκλάβενίτης ανέφερε ότι ο αστυνομικός διευθυντής «είτε υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του ή υποτίμησε την αποτελεσματικότητα της κινητοποίησης της Χρυσής Αυγής ... Ήταν μόνος του ο αστυνομικός διευθυντής στο «ντου» που έκαναν οι χρυσαυγίτες, πήγαν να τον υπερασπιστούν μόνο δύο αστυνομικοί, οι υπόλοιποι -τουλάχιστον δέκα- και μία μονάδα των ΜΑΤ έμειναν απ' έξω», όπως ανέφερε.
«Την ώρα που έβγαιναν προπηλάκισαν το δήμαρχο του Περάματος τον κ. Λαγουδάκη. Και πάλι, ήταν μόνος του ο κ.Λαγουδάκης μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή και δύο αστυνομικούς, όλοι οι άλλοι χαζεύανε το θέαμα ... σε καταλήψεις μαθητών έχουν βρεθεί στα σχολεία και συλλαμβάνουν μαθητές. Εδώ  είχαμε το ανάποδο: η αστυνομία ήταν απούσα ... ο βουλευτής και ορδές χρυσαυγιτών έκαναν βόλτες στο σχολείο, που είναι ολοήμερο, είχε μαθητές μέσα», όπως είπε ο κ. Σκλαβενίτης.
 https://left.gr/