ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ με τη νέα δημοσκόπηση που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ - Δείτε τη διαφορά που δίνει υπέρ της ΝΔ

Γελάει ο κόσμος για άλλη μια φορά με το παντελώς αναξιόπιστο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο πριν τις τελευταίες εκλογές έβγαζε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη για να ηττηθεί τελικά με τη συντριπτική διαφορά των 7 ποσοστιαίων μονάδων.

Η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη μέτρηση το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προηγείται με 14 μονάδες του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης φτάνει τις 59.5 μονάδες.
Στην πρόθεση ψήφου, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι 30,5% (33% τον Δεκέμβριο) έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ (16%), διαφορά δηλαδή 14 ποσοστιαίων μονάδων. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7,5% (8%), ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ με 6,5% αντίστοιχα (5,5% - 6%), η Ένωση Κεντρώων με 2,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% (3% αντίστοιχα), το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ με 2% (1,5% - 2%), και η Λαϊκή Ενότητα με 1%. Στο 16% η αδιευκρίνιστη ψήφος, άλλο κόμμα ψηφίζει το 6,5%, στο 17% η αποχή και στο 7% το άκυρο/λευκό.
Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 33.5% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 20%.
http://www.periodista.gr/