Οταν το πρωθυπουργικό αεροσκάφος καλύπτε τις διακοπές του Μπένι και τις μετακινήσεις αιθέριας ύπαρξης

Έκπληξη προκαλεί η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάσει δυσμενώς τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δημοσίευση της φωτογραφίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, απλωμένου στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο ταξίδι του προς τις Η.Π.Α., δείχνει το πραγματικό ύφος και ήθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», σχολίασε δεικτικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε δήλωσή του.
Γιατί ο κ. Καμμένος δεν ταξίδεψε με το αεροπλάνο της γραμμής, «ώστε να εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε: «Τη φωτογραφία αυτήν την παραδίδουμε σε όλους όσοι πίστεψαν ότι ψηφίζοντας τον κ. Τσίπρα ψηφίζουν το “νέο” στην πολιτική. Μία μόνο λέξη ταιριάζει: Ντροπή». Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε τις αθλιότητες και σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ασύστολα ψέμματα.
Και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης επίσης τις προάλλες σχολίασε το ταξίδι των δύο υπουργών μέσω twitter.
Μα πόσο κοντή μνήμη έχουν στη Νέα Δημοκρατία; Επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, στην οποία ήταν υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσα σε καιρό κρίσης, έγινε κατάχρηση μετακινήσεων με τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη, τέτοια που όμοια δεν έχει υπάρξει στα χρονικά. Ενδεικτικά, οι ώρες πτήσης το 2013 έναντι του 2012 είχαν τριπλασιαστεί.
Πρωθυπουργοί και υπουργοί της περιόδου της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου αγνοούσαν τι θα πει πτήση με το αεροπλάνο της γραμμής.
Αρκεί να αναφερθεί ότι το 2013 οι ώρες πτήσεις των VIP αεροσκαφών ήταν τριπλάσιες απ' ό,τι το 2012! Το ένα αεροσκάφος Embraer, των 13 θέσεων, το 2012 πέταξε 44 ώρες για κυβερνητικές πτήσεις. Το 2013 οι ώρες πτήσης ήταν 105. Το μεγαλύτερο Embraer, των 30 θέσεων, το 2012 πέταξε 55 ώρες και 110 ώρες το 2013. Το τρίτο αεροσκάφος, το αμερικανικό Gulfstream, το οποίο μπορεί να κάνει υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς ανεφοδιασμό, το 2012 πέταξε 50 ώρες και το 2013 162 ώρες. Σύνολο: 377 ώρες πτήσης σε έναν χρόνο!
Υπάρχουν και άλλες ιστορίες. Για παράδειγμα το Φεβρουάριο του 2012 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για το... κέτερινγκ του ενός μόνο από τα τρία αεροσκάφη. Προϋπολογισμός διετίας για τα... σάντουιτς; 440.000 ευρώ! Η δημοσιοποίηση του διαγωνισμού είχε προκαλέσει την οργή του Δημήτρη Αβραμόπουλου που τον ακύρωσε!
Το επόμενο επεισόδιο ήταν η χρήση του VIP αεροσκάφους από τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Δεκαπενταύγουστο για να πάει από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες και να επιστρέψει με αυτό στο νησί που έκανε διακοπές. Να θυμίσουμε δε ότι την εποχή που οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά αρνήθηκε να παραβρεθεί επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα προσγείωσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην περιοχή.
Και βέβαια υπάρχουν και οι... θρύλοι που θέλουν αναπληρωτή υπουργό των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να... τάζει βόλτα με κυβερνητικό αεροσκάφος σε νεαρή και αιθέρια ύπαρξη...
Αυτά τα ξεχνά ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Νέα Δημοκρατία.
 http://www.periodista.gr/