Θέμα κομματικής πειθαρχίας για τη συμφωνία βάζει η κυβέρνηση (βίντεο)

Αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Νίκος Παππάς σχετικά με την ψήφιση της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές στη Βουλή.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του ThePressProject, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως οι δυο πλευρές της διαπραγμάτευσης είναι πολύ κοντά σε λύση ενώ άφησε αιχμές για συγκεκριμένα ΜΜΕ που αναπαράγουν διαρροές επί διαρροών και δημιουργούν κλίμα πανικού.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό. Συζητάει τα πάντα δημοκρατικά και πληρώνει το τίμημα αυτής της επιλογής. Μπορεί να υπάρχουν φωνές που δυσπιστούν. Εντάξει. Όμως επειδή όλοι γνωριζόμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από εμάς έχουμε κυβερνητική ευθύνη, και κρινόμαστε όχι από αυτά που θα πούμε εδώ, εκεί, σε ένα κομματικό όργανο ή σε ένα παράθυρο της τηλεόρασης από την τελική απόφαση. Και η συμφωνία η οποία θα έρθει στη Βουλή θα έχει την υπογραφή μας, την ψήφο μας ή την άρνηση της ψήφου μας. Εκεί λοιπόν νομίζω ότι άπαξ άπαντες θα κριθούμε και θα τεθούμε ενώπιον των δικών μας ευθυνών», είπε ο υπουργός. 
Ερωτώμενος σαφώς αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ήταν κατηγορηματικός: Δείτε το σχετικό απόσπασμα: «Προφανέστατα. Μην το συζητάτε. Εδώ έχει βγει μια κυβέρνηση με συγκεκριμένη εντολή και αυτή η εντολή θα πρέπει να κατακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ. Τώρα εδώ να μην αστειευόμαστε. Δεν είναι ούτε κάποιο δευτερεύον νομοσχέδιο ούτε και ρύθμιση στην οποία, εντάξει μπορεί να έχουμε μια ανοχή για το τι στάση θα κρατήσουμε κλπ».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα