Τα 2+1 κρυφά χαρτιά για τα «πράσινα» αστέρια

Ο Παναθηναϊκός αναγεννήθηκε στα πλέι οφ, βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και επιβεβαίωσε ότι το «άδειασμά» του μετά την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν απλώς και μόνο μία κακή παρένθεση.
Η σκληρή δουλειά του Γιάννη Αναστασίου και των ποδοσφαιριστών του στο Κορωπί αποτυπώνεται με εμφατικό τρόπο μέσα στα γήπεδα, καθώς το "τριφύλλι" πιστοποίησε την ανωτερότητά του φτάνοντας εύκολα στο «τρία στα τρία», διατηρώντας ανέπαφη την εστία του και παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο στην πλειονότητα των αγώνων του.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν στηρίχθηκε μόνο στους συνήθεις υπόπτους (Μπεργκ, Καρέλη, Ζέκα), αλλά κατάφερε να βγάλει λαγούς απ'  το καπέλο και να παρουσιάσει τρία "κρυφά χαρτιά" που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι οφ. Γεγονός που πιστώνεται πρωτίστως στον προπονητή του...


1

Σωτήρης Νίνης

Ο 25χρονος μέσος έδειξε προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ότι έχει αρχίσει να μπαίνει στις ράγες και να παίρνει τα πάνω του, πλην όμως ελάχιστοι περίμεναν τόσο εντυπωσιακή «μεταμόρφωση» και σταθερότητα στα πλέι οφ. Ο Νίνης αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας για τις τρεις συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη διαδικασία, παίρνοντας τη μπαγκέτα του μαέστρου στη μεσαία γραμμή της ομάδας και υπενθυμίζοντας το πηγαίο ταλέντο του σε όσους το είχαν λησμονήσει. Με τον Αστέρα ήταν εκ των κορυφαίων, με τον Ατρόμητο έβγαλε μάτια, στην Τούμπα ήταν απολαυστικός ιδίως στο πρώτο ημίχρονο και έπεται συνέχεια!


2

Γιώργος Κουτρουμπής

Αυτός κι αν ήταν «κρυφό» όπλο για τον Αναστασίου και τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ! Διότι ήρθε απ' το πουθενά και ουδείς είχε έστω και κρυφές προσδοκίες ότι θα μπορούσε να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πόσω μάλλον να κάνει τη διαφορά. Πάνω που μετρούσε αντίστροφα για την παραμονή του, λοιπόν, ο Κουτρουμπής γύρισε... τούμπα το κλίμα και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στη νέα θέση του αμυντικού μέσου. Η ιδέα (και η πίστη-εμμονή) του προπονητή του ότι διαθέτει το «πακέτο» για να αντεπεξέλθει στο ρόλο του 6αριού πήρε σάρκα και οστά στα πλέι οφ (μετά από ορισμένες ολιγόλεπτες συμμετοχές στο φινάλε αγώνων του πρωταθλήματος) και αποδείχθηκε «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό. Η παρουσία του Κουτρουμπή μπροστά απ' την άμυνα θωράκισε τα μετόπισθεν (δίνοντας ύψος, δύναμη, αύξηση συνοχής) και έπαιξε το ρόλο της στη διατήρηση του μηδέν στα πλέι οφ. Συν τοις άλλοις, αντεπεξήλθε εξαιρετικά και στο δημιουργικό σκέλος, ενώ η παρουσία του Ζέκα στο πλευρό του κάλυψε ιδανικά το μειονέκτημα της ταχύτητας και συνέθεσε ένα ισορροπημένο (και πολλές φορές απροσπέλαστο) δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

3

Χάρης Μαυρίας

Μικρότερη μεν η συνεισφορά του στα πλέι οφ συγκριτικά με Νίνη και Κουτρουμπή, εξίσου ελπιδοφόρα δε. Ο Μαυρίας χρειάστηκε το χρόνο του για να βρει ρυθμό και να επανέλθει (στην Αγγλία δεν είχε πολλά ματς στα πόδια του ενώ ένας μικροτραυματισμός τον άφησε πίσω). Επαιξε ως αλλαγή με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο και είχε εξαιρετική απόδοση με ισάριθμες ασίστ στον Μπεργκ (από μία σε Τρίπολη και Λεωφόρο), ήταν βασικός στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και υπήρξε εν ολίγοις ένα ακόμη έξτρα όπλο στη "φαρέτρα" του Αναστασίου, στο κατάλληλο χρονικό σημείο, συνθέτοντας μαζί με Μπεργκ, Καρέλη και Κλωναρίδη μία τετράδα "φωτιά" στη (μεσο)επιθετική γραμμή της ομάδας.