Μαντόνα: Μνήμες ναζισμού φέρνει η μισαλλοδοξία στην Ευρώπη

"Η μισαλλοδοξία που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη μου θυμίζει τη ναζιστική Γερμανία" δήλωσε χθες η Μαντόνα σε συνέντευξή της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, σε ένα πολιτικό σχόλιό της που τράβηξε την προσοχή και τα φώτα της δημοσιότητας κι έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες δηλώσεις που έκανε πριν από τρία χρόνια και αφορούσαν πάλι την Ευρώπη.

H Αμερικανίδα τραγουδίστρια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι νιώθει τρόμο μπροστά στη μισαλλοδοξία που παρατηρείται σήμερα στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη και επισήμανε ότι αυτή «η παράλογη εποχή που ζούμε με κάνει να σκέφτομαι τη ναζιστική Γερμανία». Η τραγουδίστρια της ποπ, το νέο άλμπουμ της οποίας θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με τίτλο "Rebel Heart", είχε προκαλέσει σάλο το 2012, όταν στη διάρκεια της τότε ευρωπαϊκής περιοδείας της πρόβαλε επί σκηνής ένα βιντεοκλίπ στο οποίο η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν εμφανιζόταν με μια σβάστικα στο μέτωπό της. Ωστόσο, στη συναυλία της στο Παρίσι, τον Ιούλιο του 2012, δεν είχε προβληθεί το επίμαχο βίντεο και η τραγουδίστρια μάλιστα είχε επαινέσει τους Γάλλους για την «ανεκτικότητα» που επιδεικνύουν.
«Είχα παρατηρήσει (τότε) ότι η Γαλλία ήταν η χώρα που είχε πρώτη αποδεχθεί ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που είχε φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως η Τζοζεφίν Μπέικερ, ο Τσάρλι Πάρκερ, συγγραφείς, ζωγράφους... Εν συντομία θυμόμουν ότι η Γαλλία υπήρξε μια χώρα που προσέφερε άσυλο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους (...) και δυστυχώς αυτό το πνεύμα είχε χαθεί εντελώς» εξήγησε η Μαντόνα στη συνέντευξή της στο Europe 1 που παραχωρήθηκε στα αγγλικά.
«Έκανα αυτές τις δηλώσεις πριν από δύο χρόνια, όμως είναι και σήμερα επίκαιρες σε αυτήν την παράλογη εποχή που ζούμε και που με κάνει να σκέφτομαι τη ναζιστική Γερμανία» συνέχισε η τραγουδίστρια, σύμφωνα με τη μετάφραση του ραδιοφωνικού σταθμού, που μετέδωσε χθες ένα απόσπασμα της συνέντευξης. Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί σήμερα στις 07.45 (09.45 ώρα Ελλάδας) από το Europe 1.
«Αυτό το επίπεδο μισαλλοδοξίας είναι τρομακτικό και αυτό δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αντισημιτισμός, το τροπάριο περί αρίας φυλής, αυτός ο τρόπος ύπαρξης, σκέψης, δράσης σε ένα κλίμα ακραίου φόβου... Όλα αυτά με τρομοκρατούν» πρόσθεσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια.