Νικητής και παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον

«Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται», λέει ο λαός και αυτό ίσχυσε στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι. Ο Λιούις Χάμιλτον πέρασε τον Νίκο Ρόσμπεργκ στην εκκίνηση, ο Γερμανός αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα ERS, έχασε δύναμη, δεν τερμάτισε ούτε καν στη δεκάδα (14ος) και ο Βρετανός πανηγύρισε με μεγάλη άνεση τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του (ο πρώτος ήταν το 2008).
Ο πιλότος της Mercedes είδε από την πρώτη θέση το πέσιμο της καρό σημαίας, πανηγύρισε με τα απαραίτητα donuts και πήρε μια σημαία της χώρας του για να κάνει τον γύρο του θριάμβου. Στη συνέχεια, σταμάτησε το μονοθέσιό του για να πάει στο βάθρο, όμως δεν έβγαλε το κράνος του, καθώς η συγκίνηση ήταν μεγάλη και προσπάθησε να την κρύψει από την κάμερα.
Μάλιστα, δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τόσο από τον Τότο Βολφ, όσο και από τους Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας, αλλά και από τον Ρόσμπεργκ, ο οποίος κλήθηκε να εγκαταλείψει δύο γύρους πριν το φινάλε, όμως έδειξε πείσμα και έφτασε μέχρι την καρό σημαία.
Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι δύο Williams, με τον Μάσα να κάνει εξαιρετικό αγώνα, να κυνηγάει τη νίκη, αλλά να μένει δεύτερος, και τον Μπότας να βγαίνει νικητής στα πιτ στοπ από τη μάχη με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο και να ανεβαίνει γι' ακόμα μια φορά στο βάθρο.
Όσο για τον Αυστραλό, εκκίνησε από το πιτ λέιν, όπως και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, και κατάφερε να τερματίσει τέταρτος μπροστά από τους Τζένσον Μπάτον, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σέρχιο Πέρεζ. Σειρά πήραν οι Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο, που είπαν αντίο σε Red Bull και Ferrari, αντίστοιχα
. Ο Γερμανός θα αντικαταστήσει τον Ισπανό στη Scuderia, ενώ ο τελευταίος βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη McLaren.
Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν, που χρειάστηκε να δώσει αρκετές μάχες για να πάρει την τελευταία θέση των βαθμών. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Καμούι Κομπαγιάσι, Παστόρ Μαλντονάντο, Ντανιίλ Κβιάτ, με τον Μαλντονάντο να βλέπει καπνό στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του πριν πιάσει φωτιά.

Διάβασε περισσότερα στο: Νικητής και παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον | gazzetta.gr