Καμμένος στην έρευνα για τον "κουμπαρά" Ανοιγμα των λογαριασμών που έχουν όλοι οι βουλευτές

Το άνοιγμα των λογαριασμών που έχουν όλοι οι βουλευτές ζήτησε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά τις αναφορές περί χρηματισμού βουλευτών ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής.


Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο στην κατάθεσή του για πιέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος αλλά και βουλευτές του κόμματός τουΟ κ. Καμμένος έκανε λόγο στην κατάθεσή του για πιέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος αλλά και βουλευτές του κόμματός του, δύο εκ των οποίων, όπως είπε, αποχώρησαν. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε πάντως από τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα και ο κ. Καμμένος μίλησε για «φωτογραφικές» τροπολογίες που προωθήθηκαν για να ευνοηθούν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και ΜΜΕ.

Εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα. Κατάθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες οι οποίοι ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες. Κατέθεσα για τις συγκεκριμένες πιέσεις από κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μoυ ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του ΑΠ δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις».



Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καλέσει για κατάθεση τον εφοπλιστή Ανδρέα Ο εισαγγελέας πρόκειται να καλέσει για κατάθεση τον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο και τον επιχειρηματία Σωκράτη ΚόκκαληΜαρτίνο και τον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, καθώς στον γάμο των παιδιών τους φαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα ΚONTRA NEWS, να έγινε η συζήτηση περί «κουμπαρά» από επιχειρηματίες για να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες ψήφοι των βουλευτών για την προεδρική εκλογή.

Την περασμένη Τρίτη κατέθεσαν για την υπόθεση, στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. Την εισαγγελική έρευνα άνοιξε με την κατάθεση του ο Αιμίλιος Λιάτσος.

Στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκαν, ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Πάντως, θεωρείται πολύ πιθανό να κληθούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κι άλλα πολιτικά πρόσωπα, ενδεχομένως και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες κι αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας ή και της τετελεσμένης δωροδοκίας βουλευτή.


http://www.zougla.gr/