Πρόκληση Χαρδούβελη...Κατά του Συντάγματος και των δικαστών. Και ακόμα μένει υπουργός

Ερωτήση κατέθεσε ο Καμμένος
Προκλητικές δηλώσεις που θέτουν ευθέως σε αμφισβήτηση του συντάγματος και της δικαιοσύνης έκανε ο Χαρδούβελης ....αφορίζοντας δικαστικές αποφάσεις σε σχέση με τους μνημονιακούς νόμους.
Μάλιστα είπε οτι οι δικαστές δεν μπορούν να ασκούν δημοσιονομική πολιτική .
Δείτε το θέμα
«Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών αποτελεί συνταγματική εκτροπή. Η αμφισβήτηση της εξουσίας της Δικαιοσύνης, της αυτόνομης εξουσίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί πράξη κατάλυσης του Συντάγματος. Οφείλει άμεσα ο πρωθυπουργός να πάρει θέση.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταθέτουμε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και περιμένουμε μέχρι σήμερα το βράδυ να υπάρξει ανακοίνωση της κυβέρνησης. Είτε αποδέχεται ο πρωθυπουργός ότι η δικαστική εξουσία πρέπει πλέον να λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία καταλύοντας το Σύνταγμα ή θα πρέπει να ανασκευάσει ο υπουργός Οικονομικών ή να αποπεμφθεί. Άλλη λύση δεν υπάρχει».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Θέμα: «Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη»
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, τη Δευτέρα 21.7.2014, ο Υπουργός προέβη σε ένα πρωτοφανές πολιτικό και αντισυνταγματικό ατόπημα, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία και το ρόλο της δικαστικής εξουσίας.
Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους βασικούς άξονες στους οποίους δίνει βάρος η κυβέρνηση, ανέφερε πως αναζητάτε μια «συνολική λύση» στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων για τα ειδικά μισθολόγια, λέγοντας πως «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», δηλώνοντας ότι «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
Οι δηλώσεις αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ανακαλώντας στην τάξη τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να προασπίσετε το ρόλο της Δικαιοσύνης;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Πάνος Καμμένος