Συγκλονιστική καταγγελία: Τα bitcoins, στην υπηρεσία παιδεραστών

Τα bitcoins χρησιμοποιούνται από παιδεραστές για την εμπορία αποκρουστικών βίντεο με πρωταγωνιστές ανήλικα παιδιά, σύμφωνα με τον Rob Wainwright, διευθυντή της Europol.
"Όλα γίνονται σε απευθείας σύνδεση, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς να τους εντοπίσουμε."

Το Σκοτεινό Διαδίκτυο επιτρέπει στα άτομα αυτά να παρανομούν χωρίς κανένας να μπορεί να εντοπίσει την ταυτότητά τους.Τον περασμένο Οκτώβριο οι  ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ κατάφεραν να εξαρθρώσουν μυστική ιστοσελίδα Silk Road συλλαμβάνοντας ταυτοχρόνως τον ιθύνοντα νου, σε μια καλά προσεγμένη επιχείρηση που διάρκεσε από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και πρόσφατα, τον Σεπτέμβριο του 2013.
Η ιστοσελίδα Silk Road λειτουργούσε στο λαθραίο Δίκτυο Tor και εμπορευόταν ποινικά κολάσιμα αγαθά μέσω του ψηφιακού χρήματος bitcoin. Το Δίκτυο Tor κατευθύνει τους χρήστες μέσω ενός ελεύθερου, παγκόσμιου και εθελοντικού δικτύου που αποτελείται από 3.000 και περισσότερους διαμοιραστές, οι οποίοι συγκαλύπτουν την τοποθεσία του επισκέπτη σε όποιον προσπαθήσει να παρακολουθήσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη.
Ιδρυτής της ιστοσελίδας ήταν ο Ross William Ulbrich ο οποίος συνελήφθη με bitcoins αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ιστοσελίδας Silk Road ήταν η απόλυτη ανωνυμία που παρείχε στους χρήστες αλλά και τους πωλητές. Και σε αυτό συνέβαλε φυσικά ότι η online αγορά λειτουργούσε αποκλειστικά με bitcoins, διασφαλίζοντας το απόρρητο των συναλλαγών.
Παρά το γεγονός ότι όλες οι συναλλαγές με bitcoins καταγράφονται σε μια κεντρική εγγραφή γνωστή ως Blockchain, είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν οι χρήστες που τα χρησιμοποιούν, λόγω της ίδιας της φύσης του δικτύου αλλά και της προστασίας που παρέχει το λογισμικό.
Η ιστοσελίδα συγκέντρωσε έσοδα κάπου 9,5 εκατομμυρίων bitcoins, ή 1,2 δισ. δολάρια σε πραγματικό χρήμα, χαρίζοντας προμήθεια 80 εκατομμυρίων δολαρίων στον ιδιοκτήτη της.
Πηγή: independent
http://news247.gr/