25.000 διαδηλωτές αναφέρει το BBC στην Αθήνα και κάνει αναφορά στα επεισόδια

 12 συλλήψεις έχει κάνει η αστυνομία και δηλώνει και δύο τραυματίες αστυνομικούς

Η Πορεία της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας ήταν το μεγαλύτερο από τα προβλήματα σήμερα στην Ελλάδα αναφέρει το BBC επισημαίνοντας οτι  κατ 'εκτίμηση 25.000 άτομα  έλαβαν μέρος σε αυτή


Τα ΜΑΤ, πού ήταν στους δρόμους για να αποφευχθεί η επανάληψη της βίας που γνώρισε κατά την προηγούμενη απεργία την περασμένη Παρασκευή,χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν δεκάδες κουκουλοφόροι διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες και άλλα αλλά αντικέιμενα κατά την έναρξη της πορείας.



Η εξάπλωση της βίας μετά το τέλος της πορείας σε ένα τετράγωνο γύρω από το ξενοδοχείο, και περισσότερο από μια ντουζίνα επιχειρήσεις και πολλά οχήματα υπέστησαν ζημιές αναφέρει ο ανταποκριτής του . Η αστυνομία ανακοίνωσε οτι 12 άτομα συνελήφθησαν και δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν.

Μικρές συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης στη δεύτερη πόλη τη Θεσσαλονίκης, όπου περίπου 14.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη.

Την Απεργία της Πέμπτης είχαν αποφασίσει η κύρια ένωση ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, ΓΣΕΕ, καιη δημόσια ένωση υπαλλήλων του τομέα, η ΑΔΕΔΥ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μαζί το ήμισυ των πέντε εκατομμυρίων τους εργαζόμενων της χώρας .

Νωρίτερα, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έκλεισε τον εναέριο χώρο της χώρας για 24 ώρες και τα πορθμεία έμειναν στα λιμάνια γιατί οι ναυτιλιακές ενώσεις προσχώρησαν στην απεργία.

Αξιωματικοί της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και των τελωνειακών υπηρεσιών βγήκαν επίσης στους δρόμους

Λεωφορεία και τα τραμ δεν λειτουργούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία ασχολούνται μόνο με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και έχουν ανασταλεί τα δελτία ειδήσεων, επειδή πολλοί δημοσιογράφοι είναι σε απεργία.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση-υποστηρίζεται σχέδιο λιτότητας θα πλήξει μόνο τους φτωχούς και να επιδεινώσει την ύφεση έπληξε-οικονομικά προβλήματα της χώρας.

"Προσπαθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι πληρώνουν το τίμημα για αυτή την κρίση," ηγέτης της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είπε το Associated Press. "Αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αποτελεσματική και θα ρίξει την οικονομία σε βαθιά κατάψυξη."
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8561311.stm