ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


"Από μέλη της ΠΑΣΚΕ σε συνεργασία με στελέχη της ΔΑΚΕ
Στελέχη της ΠΑΣΚΕ Εθνικής Τράπεζας- που ελέγχουν από το παρασκήνιο τα συνδικαλιστικά πράγματα στο χώρο των τραπεζών πάνω από 20χρόνια- επιχειρούν συνδικαλιστικό πραξικόπημα στο Ταμείο Υγείας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.



Συγκεκριμένα και παρά την αντίθετη άποψη τόσο του Γραμματέα της Π.Α.Σ.Κ.Ε. Γιάννη Παναγόπουλου(προέδρου ΓΣΕΕ), αλλά και των κομματικών οργάνων του χώρου και της Τομεακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ στις Τράπεζες)μεθοδεύουν καθαίρεση άνευ αιτίας για τον πρόεδρο του Ταμείου προκειμένου να προωθήσουν στη θέση του... άλλον εκλεχτό τους τη στιγμή μάλιστα που ο νυν πρόεδρος έχει εκδηλώσει τη πρόθεσή του να αποχωρήσει τέλος του έτους συνταξιοδοτούμενος.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.Κ.Ε./ΕΤΕ( η νόμιμη σύνθεση του οποίου αμφισβητήθηκε έντονα από μέλη του ‘οργάνου’)που συνεδρίασε στα γραφεία της Ο.Τ.Ο.Ε., αποχώρησαν πολλοί σύνεδροι που είναι αντίθετοι στις μεθοδεύσεις αυτές, μεταξύ των οποίων οι γραμματείς των κομματικών οργανώσεων ΠΑΣΟΚ εθνικής Τράπεζας και Τ.Ε. Τραπεζών, για να μη νομιμοποιήσουν τις παράνομες διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.Επομένως δεν έχει σημασία τι αποφάσισε η σημερινή παρασυναγωγή.
Το γεγονός ότι επειδή τα στελέχη της Π.Α.Σ.Κ.Ε. δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ψήφους στο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ για να εφαρμόσουν τα σχέδια αυτά (11 στους 24)έχουν αρωγούς στελέχη της ΔΑΚΕ (Ν.Δ.)Εθνικής Τράπεζας, καθιστά την όλη περίπτωση απόλυτα ύποπτη….
Είναι βέβαιο ότι τα ανώτερα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που έχουν ενημερωθεί από το καλοκαίρι για τα τεκταινόμενα στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ( που έχει ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 75 εκ.€ .)θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα, γιατί η Εθνική Τράπεζα βοά ότι οι εξελίξεις αυτές δρομολογούνται από άτομα με ιδιοτελή συμφέροντα που βρίσκονται στον αντίποδα των πραγματικών συμφερόντων του Ταμείου και των 60.000 περίπου ασφαλισμένων του, ενώ είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει πολιτική λύση στο πρόβλημα, το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. θα εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες…
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ"