“Κουτσαβάκια και τραμπούκοι ανήκουν στον περασμένο αιώνα, δεν έχουν θέση στο κοινοβούλιο και την κοινωνία” δηλώνει ο Παπαγγελόπουλος “φωτογραφίζοντας” Σαμαρά



Tραμπούκοι και κουτσαβάκια δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν έχουν θέση καν στην ελληνική κοινωνία, είναι γραφικές φιγούρες του περασμένου αιώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την Novartis, απαντώντας ουσιαστικά στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει. «Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω τους λασπολόγους υβριστές μου στα γεμάτα εμπάθεια και μοχθηρία νοσηρά παραληρήματά τους», είπε και συμπλήρωσε ότι ο ελληνικός λαός απεχθάνεται τέτοιου είδους συμπεριφορές γιατί τον αηδιάζουν.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στη συνέχεια καταδίκασε τις απειλές του κ. Σαμαρά λέγοντας: «Σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν μπορεί όμως το τεκμήριο αθωότητας της αντιπολίτευσης να μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής για όσους στοχοποιεί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας».
Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επέμεινε στο ότι ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο όχι όμως όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα. «Ακόμη και στην πυρά να με βάλετε, ακόμα και να με σταυρώσετε το επαναλαμβάνω: το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο. Όμως το επαναλαμβάνω: δεν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα», δήλωσε.
Οι αναφορές του κ. Σαμαρά που προκάλεσαν τη σκληρή αντίδραση Παπαγγελόπουλου ήταν η εξής:
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Σαμαράς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πού την κατάντησαν τη Δικαιοσύνη; Τι γαϊτανάκι έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου; Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές. Εσείς, όμως, να προσέχετε: Δεν γίναμε εμείς “όμηροι” του Παπαγγελόπουλου. Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει».
Πηγή: altsantiri.gr