«Κολλημένη» κάτω από το 30% η ΝΔ και σε νέα δημοσκόπηση – Τα κόμματα που μένουν εκτός



Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ η ΝΔ λαμβάνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5%, η Χρυσή Αυγή 7,5%, το ΚΚΕ 6%, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα πιάνουν ποσοστό κάτω από το 3%.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 21,5%, όπως είχε καταγραφεί και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Μάρτιο.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ.: 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
Κίνημα Αλλαγής: 9%
Χρυσή Αυγή: 8%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝΕΛ: 2%
Ένωση Κεντρώων: 2%
Ελληνική Λύση: 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%
ΛΑΟΣ: 1%
Άλλο: 3%
Αναποφάσιστοι: 7%
Δεν απαντώ: 6%.
Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 55% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, ποσοστά που παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31% (όπως και τον περασμένο μήνα) και ο Αλέξης Τσίπρας 23% (έναντι 22% τον Μάρτιο), ενώ «κανένας» απάντησε το 40% των ερωτηθέντων.
Αναφορικά με το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, το 66% των πολιτών κρίνουν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το 32% τους κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά.
Οι πολίτες δηλώνουν επίσης ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης σήμερα σε ποσοστό 68%, έναντι 21% που δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένοι.