Συνετρίβη αεροσκάφος με Τουρκάλες πλουσιοκόρες που επέστρεφαν από πάρτι στο Ντουμπάι (φωτο)



Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους, που ανήκει στην τουρκική επιχείρηση Basaran Holding, σύμφωνα με ανάρτηση της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Twitter.
Μεταξύ των θυμάτων είναι η κόρη του επιχειρηματία Χουσεΐν Μπασαράν, η 28χρονη Μίνα Μπασαράν.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν και επτά φίλες της, που επέστρεφαν όλες μαζί από πάρτι στο Ντουμπάι καθώς και το τριμελές πλήρωμα.
Το ιδιωτικό αεροπλάνο πετούσε από την Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς την Κωνσταντινούπολη.
Κατέπεσε σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν.
Εν τω μεταξύ σοκάρουν οι φωτογραφίες που είχε αναρτήσει η Μίνα Μπασαράν στο Instgram από το ταξίδι στο Ντουμπάι.
Τη βλέπουμε με τις φίλες της να ποζάρουν ομαδικά μετά από σπα, σε άλλες εικόνες η Μίνα χαμογελά στη θέση της στο αεροπλάνο ή επιβιβάζεται σε αυτό με ένα μπουκέτο λουλούδια.
Πρόκειται για μια τραγωδία που έχει παγώσει κυριολεκτικά την τουρκική κοινή γνώμη.

Φωτιά στον κινητήρα

Η συντριβή του τουρκικού αεροσκάφους στο δυτικό Ιράν ενδέχεται να προκλήθηκε από φωτιά, που ξέσπασε στον κινητήρα του, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Νωρίτερα και στο ιρανικό πρακτορείο ISNA κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει πως είδαν το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες.
Το αεροσκάφος ήταν ιδιοκτησίας της Basaran Holding Company, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού. Ο Μπασαράν έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Trabzonspor.

Επιβαίνουσες ήταν η 28χρονη κόρη επιφανούς Τούρκου επιχειρηματία, Χουσεϊν Μπασαράν, Μίνα, και φίλες της, που επέστρεφαν στην Τουρκία έπειτα από πάρτι στο Ντουμπάι, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Οι 8 νεαρές γυναίκες είχαν αναρτήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία όπου ποζάρουν όλες μαζί χαμογελαστές, ενώ διασκεδάζουν στο Ντουμπάι. Μετά την είδηση του δυστυχήματος, αναρτήθηκαν περισσότερα από 7000 σχόλια κάτω από την φωτογραφία.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV broadcaster, 11 άνθρωποι μεταξύ αυτών 8 επιβάτες και 3μελές πλήρωμα, επέβαιναν στο αεροσκάφος Bombardier CL60, το οποίο κατέπεσε στην επαρχία Τσαχαρμαχάλ και Μπαχτιαρί, ενώ είχε απογειωθεί από την πόλη Σαρτζάχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.