Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξάρχεια η βουλή στο Κόσοβο...Ξανά έπεσαν δακρυγόνα στην αίθουσα συνεδρίασης ΒΙΝΤΕΟΒουλευτές της αντιπολίτευσης έριξαν δακρυγόνα μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου του Κοσόβου, σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν την ψηφοφορία για την οριστική διευθέτηση των συνόρων της αποσχισθείσας σερβικής επαρχίας με το Μαυροβούνιο.
Η κύρωση της συμφωνίας Ποντγκόριτσα – Πρίστινα είναι απαραίτητη ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει στους πολίτες του Κοσόβου τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν χωρίς τη χρήση βίζας.
Το εθνικιστικό αλβανικό κόμμα Vetevendosje, το οποίο αντιτίθεται σφόδρα στη συμφωνία με το Μαυροβούνιο, η οποία υπεγράφη το 2015, θεωρεί ότι με αυτήν παραδίδεται στους Μαυροβούνιους έκταση άνω των 45 τετραγωγικών χιλιομέτρων γης του Κοσόβου.
Βουλευτές οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια πρακτική, με τη χρήση δακρυγόνων για διακοπή συνεδριάσεων.
Για την κύρωση της συμφωνίας χρειάζεται πλειοψηφία τουλάχιστον 80 βουλευτών σε σύνολο 120.
Ο πρόεδρος του σώματος διέκοψε τη συνεδρίαση μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, η οποία είχε γίνει αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων.
Οι γείτονες του Κοσόβου – Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ έχουν αποκτήσει για τους πολίτες τους δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. χωρίς χρήση βίζας από το 2010.
Το Κόσοβο αποτελούσε αυτόνομη επαρχία εντός Σερβίας σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό σύνταγμα, χωρίς δικαίωμα απόσχισης.
Το 1999 πέρασε πρακτικά στον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας, μετά την επέμβαση του NATO ενάντια στη μικρή Γιουγκοσλαβία (Σερβία – Μαυροβούνιο) και το 2008 κήρυξε την ανεξαρτησία του ως κράτος.
Η Σερβία, καθώς και πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, συνεχίζουν να το θεωρούν σερβικό έδαφος, αν και διατηρούν σχέσεις με την Πρίστινα.

Δείτε το βίντεο:


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πανελλήνια συγκίνηση για το δράμα της Ελη Στάη !!! Δεν το χωράει ο νου σας τι της συνέβη

Κατάρα στα μνημόνια.  Απλά είμαστε συγκλονισμένοι με την σκληρότητα της οικονομικής κρίσης...για την Ελη Στάη . Αλλο να χάσεις την δουλειά σου , το σπίτι σου, την περιουσία σου κλπ . και άλλο να μείνει χωρίς σοφέρ η Στάη.  Συμπάσχει ολη η ΕΛΛΑΔΑ μαζί της.

Έρχονται συλλήψεις .Τρεις πρώην υπουργούς λαδωμένους στην Ελλάδα από την NOVARTIS βρήκε το FBI

ΕΚΑΨΑΝ στην κυριολεξία τρεις πρώην υπουργούς, τα δύο κορυφαία στελέχη της NOVARTIS στην Ελλάδα, τα οποία έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και έδωσαν καταθέσεις στο FBI.

Στο ΔΣ της Endeavor Greece της Μαρέβας ο εφοπλιστής με το καράβι του που πιάστηκε με κοκαίνη στο Περού ! Ε ρε γλέντια !

Δέματα με κοκαΐνη συνολικού βάρους 121 κιλών βρέθηκαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων, με σημαία Μάλτας στο Περού.