Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξάρχεια η βουλή στο Κόσοβο...Ξανά έπεσαν δακρυγόνα στην αίθουσα συνεδρίασης ΒΙΝΤΕΟΒουλευτές της αντιπολίτευσης έριξαν δακρυγόνα μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου του Κοσόβου, σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν την ψηφοφορία για την οριστική διευθέτηση των συνόρων της αποσχισθείσας σερβικής επαρχίας με το Μαυροβούνιο.
Η κύρωση της συμφωνίας Ποντγκόριτσα – Πρίστινα είναι απαραίτητη ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει στους πολίτες του Κοσόβου τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν χωρίς τη χρήση βίζας.
Το εθνικιστικό αλβανικό κόμμα Vetevendosje, το οποίο αντιτίθεται σφόδρα στη συμφωνία με το Μαυροβούνιο, η οποία υπεγράφη το 2015, θεωρεί ότι με αυτήν παραδίδεται στους Μαυροβούνιους έκταση άνω των 45 τετραγωγικών χιλιομέτρων γης του Κοσόβου.
Βουλευτές οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν την ίδια πρακτική, με τη χρήση δακρυγόνων για διακοπή συνεδριάσεων.
Για την κύρωση της συμφωνίας χρειάζεται πλειοψηφία τουλάχιστον 80 βουλευτών σε σύνολο 120.
Ο πρόεδρος του σώματος διέκοψε τη συνεδρίαση μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, η οποία είχε γίνει αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων.
Οι γείτονες του Κοσόβου – Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη και ΠΓΔΜ έχουν αποκτήσει για τους πολίτες τους δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ε.Ε. χωρίς χρήση βίζας από το 2010.
Το Κόσοβο αποτελούσε αυτόνομη επαρχία εντός Σερβίας σύμφωνα με το γιουγκοσλαβικό σύνταγμα, χωρίς δικαίωμα απόσχισης.
Το 1999 πέρασε πρακτικά στον έλεγχο της διεθνούς κοινότητας, μετά την επέμβαση του NATO ενάντια στη μικρή Γιουγκοσλαβία (Σερβία – Μαυροβούνιο) και το 2008 κήρυξε την ανεξαρτησία του ως κράτος.
Η Σερβία, καθώς και πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, συνεχίζουν να το θεωρούν σερβικό έδαφος, αν και διατηρούν σχέσεις με την Πρίστινα.

Δείτε το βίντεο:


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…