Το 78% των Eλλήνων πιστεύει οτι λαδώνονταν οι πολιτικοί από την Novartis !!


Γκάλοπ της Pulse όπου αποτυπώνεται η άποψη των πολιτών για το σκάνδαλο Novartis δημοσιεύει η “Κυριακάτικη Δημοκρατία”. Η δημοσκόπηση ξεκίνησε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Βουλή σχετικά με την υπόθεση Novartis.
Στο γκάλοπ φαίνεται ξεκάθαρα πως το 78% ζητά κάθαρση για το σκάνδαλο, ενώ το 73% θέλει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Οι επτά στους 10 (70%) παρακολούθησαν τη σχετική συζήτηση ή έχουν άποψη για το συγκεκριμένο θέμα
– 73%: Να καταργηθεί ή να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών (μόνο το 5% λέει ότι είναι καλύτερο να διατηρηθεί ως έχει)

– Αντίθετα μόλις το 11% επιλέγει ως καλύτερο το να καταργηθούν οι διατάξεις περί προστατευόμενων μαρτύρων: 31% απαντά «να αλλάξουν» και άλλοι τόσοι «να διατηρηθούν ως έχουν»
– Μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν τη σχετική συζήτηση ή έχουν άποψη για το θέμα –η συντριπτική πλειονότητα εκτιμά ότι είναι σκάνδαλο («Σίγουρα» και «Μάλλον» 81%) και συμφωνεί με τη σύσταση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη διερεύνηση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα. («Σίγουρα» και «Μάλλον» 78%)
– Μοιράζονται οι απόψεις για το αν αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση: Οι μισοί (51%) απαντούν αρνητικά και οι υπόλοιποι (46%) καταφατικά. Το 3% δεν έχει άποψη ή δεν απαντά.
Πηγή: altsantiri.gr