Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργαζόμενοι Mega: “Η πάμπλουτη και “φιλάνθρωπη” οικογένεια Βαρδινογιάννη πήρε 60 εκ. από 17 μήνες απλήρωτη εργασία και μας δίνει “φιλοδώρημα” 1 μισθό!” Ζητούν παρέμβαση Τσίπρα


Mε μια επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζουν την κινητοποίησή τους έξω από την εταιρεία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel. Στην επιστολή εκτός από συνάντηση ζητούν από τον Πρωθυπουργό ουσιαστικά να αποκλείσει από την αδειοδότηση την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Οι εργαζόμενοι που παραμένουν για 21 μέρες στο πεζοδρόμιο έξω από τη Motor Oil διεκδικούν τα δεδουλευμένα 17 μήνων αλλά και τις αποζημιώσεις τους.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή τους:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ MEGA ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΚΗΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ MOTOR OIL ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 21/02/2018
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Εδώ και δύο χρόνια συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του τηλεοπτικού καναλιού Mega, το οποίο τον τελευταίο μήνα έχει πάρει τα χαρακτηριστικά απροκάλυπτης βλασφημίας του δικαίου και ταυτόχρονα οικονομικής, επαγγελματικής και ηθικής εξόντωσής μας.
Η πάμπλουτη οικογένεια Βαρδινογιάννη, βασική μέτοχος του Mega από την εκκίνηση του το 1989 μέχρι σήμερα, μεθοδευμένα και στοχευμένα οδηγεί το τηλεοπτικό κανάλι στο κλείσιμό του, εγκαταλείποντάς τους εργαζομένους της απλήρωτους επί 17 μήνες και αρνούμενη να καταβάλλει τις αποζημιώσεις που οφείλει από την επιχειρηματική επιλογή της για λουκέτο.
Η Οικογένεια Βαρδινογιάννη, αφού αρνήθηκε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, οδηγώντας στη δέσμευση των λογαριασμών του καναλιού, αφού διαβεβαίωνε επί δύο χρόνια τους εργαζομένους δια αντιπροσώπων αλλά και αυτοπροσώπως (Γιάννης Βαρδινογιάννης) ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της για την επιχείρηση, αφού συνέταξε «σχέδιο σωτηρίας» μέσω της Grand Thorton (το οποίο ενέκριναν οι δανείστριες τράπεζες), αποφάσισε ξαφνικά να μην συμμετέχει στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και να «αποδράσει» από κάθε ευθύνη της απέναντι στους εργαζομένους του Mega, δηλώνοντας ότι θα τους προσφέρει μόνο το… φιλοδώρημα ενός μισθού.
Η Οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχοντας κερδίσει στα σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας του Mega ανυπολόγιστο πλούτο και τεράστια κοινωνική ισχύ, στέκεται σήμερα υπεράνω του ουσιαστικού δικαίου, χρησιμοποιώντας ένα δαιδαλώδες σχήμα offshore εταιριών και τη δύναμή της, που φαίνεται ότι δημιουργεί δέος στους θεσμούς του κράτους να την ελέγξουν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, παρά τις μηνύσεις μας, δεν έχει διωχθεί ούτε ένα μέλος του Δ.Σ. κατά τους 23 μήνες που παραμένουμε απλήρωτοι/όμηροι, ούτε έχει επιβληθεί κάποια ουσιαστική κύρωση για την καταφανώς προσχηματική εκπροσώπησή της εταιρίας στις «τριμερής συναντήσεις» του Υπουργείου Εργασίας.
Κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και πιστώτριες Τράπεζες δείχνουν να παρακολουθούν ως παρατηρητές την υλοποίηση του σχεδίου «απόδρασης» των επιχειρηματιών και εξόντωσης των εργαζομένων του Mega.
Η Οικογένεια Βαρδινογιάννη κρατά τις μετοχές της (ώστε να διασφαλίσει τον θάνατο του καναλιού;), καλεί τις πιστώτριες τράπεζες να εκπλειστηριάσουν τα «ιμάτια» της επιχείρησής της (ταινιοθήκη, τίτλο,… καρέκλες) και δείχνει να απολαμβάνει την οικονομική, εργασιακή και ηθική εξαθλίωση των εργαζομένων της που κράτησαν ανοιχτό το κανάλι επί 23 μήνες κι έτσι αποπληρώθηκαν με διαφημιστικά έσοδα 60 εκατομμύρια από τα δάνειά της.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Γνωρίζουμε ότι στα τελευταία οκτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στην ανεργία – κάποιοι από αυτούς ήταν σύζυγοι, αδέρφια, συγγενείς και φίλοι μας. Ελάχιστοι όμως – αν όχι κανείς – δεν πέρασε δύο χρόνια απάνθρωπου εμπαιγμού, ατομικής και οικογενειακής ισοπέδωσης, επαγγελματικής και προσωπικής εκμηδένισης από πάμπλουτους εργοδότες, που συνεχίζουν να αυτοπροβάλλονται ως υγιείς και… φιλάνθρωποι επιχειρηματίες.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας καλούμε να δείξετε προσωπικό ενδιαφέρον για τη δικαίωσή μας απέναντι στο ακραίο φαινόμενο ανήθικης επιχειρηματικότητας που βιώνουμε, ενθαρρύνοντας τους θεσμούς της πολιτείας να λειτουργήσουν υπέρ των δικαιωμάτων τίμιων εργαζομένων.
Σας καλούμε ακόμα να τροποποιήσετε το νόμο περί αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών, εισάγοντας τον θεσμό του «μητρώου επιχειρηματιών», ώστε να αποκλειστούν από το αγαθό της ενημέρωσης (ή χειραγώγησης) της κοινής γνώμης, επιχειρηματίες με προφανές αρνητικό ενεργητικό.
Είμαστε στη διάθεσή σας για συνάντηση ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.
Μετά τιμής,
Εργαζόμενοι Mega από τα αντίσκηνα διαμαρτυρίας έξω από τη Motor Oil
Πηγή: documentonews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…