To πάνε για λουκέτο το Mega: Δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΕΣΡ η Τηλέτυπος



Δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, η Τηλέτυπος, όπως αναμενόταν, σύμφωνα με δημοσίευμα στις Τυπολογίες.
Η διεκδίκηση της άδειας αναμένεται να γίνει μέσω άλλης εταιρείας, των μετόχων του,  η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της αύριο, τελευταία ημέρα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ η Τηλέτυπος θα κάνει την αίτηση υπαγωγής στο 106Β του πτωχευτικού κώδικα και η απόφαση αναμένεται να βγει εντός διαστήματος έως και  6 μηνών.
Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας σταθμός που εκπέμπει δεν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, τότε έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα εώς και για 3 μήνες από την προκήρυξη των αδειών. Ο Ρ. Μορώνης αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σε σχετική ερώτηση διευκρίνησε πως το διάστημα αυτό τελειώνει το Φεβρουάριο. Με απόφαση του ΕΣΡ, το σήμα οποιουδήποτε σταθμού, θα πρέπει να διακοπεί και η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ και στη Digea.
Άμεση αναμένεται να είναι η αντίδραση των  εργαζομένων του Mega. Όπως σημειώνουν οι Τυπολογίες, οι εργαζόμενοι του καναλιού θεωρούν πως εξαπατήθηκαν από τους εκπροσώπους της διοίκησης και πηγαίνουν τώρα στις εγκαταστάσεις του καναλιού για να λάβουν τις αποφάσεις τους.