Έκτακτο δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων του Mega για το «έγκλημα» σε βάρος τους (βίντεο)


Έκτακτο δελτίο μετέδωσαν οι εργαζόμενοι του καναλιού, έπειτα από την απόφαση των μετόχων να μην μετάσχουν στη διαδικασία με την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, αφήνοντας έτσι τους 420 εργαζόμενους "στον αέρα"

Η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» ανέφερε ότι δεν θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με δημοσίευμα στις Τυπολογίες. Η διεκδίκηση της άδειας αναμένεται να γίνει μέσω άλλης εταιρείας, των μετόχων του,  η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της αύριο, τελευταία ημέρα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ η Τηλέτυπος θα κάνει την αίτηση υπαγωγής στο 106Β του πτωχευτικού κώδικα και η απόφαση αναμένεται να βγει εντός διαστήματος έως και  6 μηνών. 
Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας σταθμός που εκπέμπει δεν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, τότε έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα εώς και για 3 μήνες από την προκήρυξη των αδειών. Ο Ρ. Μορώνης αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σε σχετική ερώτηση διευκρίνησε πως το διάστημα αυτό τελειώνει το Φεβρουάριο. Με απόφαση του ΕΣΡ, το σήμα οποιουδήποτε σταθμού, θα πρέπει να διακοπεί και η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ και στη Digea.
Για έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο κανάλι σημειώνοντας ότι το στήριξαν απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια προκειμένου να μην κλείσει και τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν, μετά την άρνηση των μετόχων για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.