Οι σφαίρες των συμβολαίων θανάτου στους "νονούς της νύχτας" είναι δανεικές ! ΟΙ60 σφαίρες στο Θέμη Καλαποθαράκο ΚΑΙ οι 22 στο Βασίλη Στεφανάκο



Ιουλιος του 2000 στο Σχινιά του Μαραθώνα σε πολυτελή βίλα όπου μένει ο Θέμης Καλαποθαράκος, που θεωρείται για την εποχή ένα από τα βαριά ονόματα στο χώρο των νονών της νύχτας και γενικά των παρανόμων, εισβάλουν απρόσκλητοι επισκέπτες και αρχίζουν να αδειάζουν σφαίρες . Σφαίρες που δεν μένουν αναπάντητες καθώς ο ένοικος  είναι κιαυτός οπλισμένος και ανταποδίδει. Ωστόσο οι εισβολείς των αιφνιδιάζουν και το εκτελούν με 60 σφαίρες. Αυτός προλαβαίνει να ανταποδώσει μόνο τις 18 .
Διαβάστε πως περιγράφουν ΤΑ ΝΕΑ το περιστατικό.
Οι εκτελεστές εντόπισαν την πολυτελή βίλα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων που είχε στον Σχινιά και του έστησαν τη δολοφονική ενέδρα. Στο εξοχικό, όπου περνούσε τις διακοπές του, είχε μεταφέρει και μέρος του οπλοστασίου του. Σε ένα τροχόσπιτο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα υποπολυβόλο ΜΡ-5, ένα αυτόματο Ούζι ισραηλινής κατασκευής, δύο χειροβομβίδες, 40 ηλεκτρονικούς πυροκροτητές, τρεις κοινούς πυροκροτητές και δεκάδες φυσίγγια.
Ο Καλαποθαράκος έπαιρνε τα μέτρα προφύλαξης από το μυστικό του κρησφύγετο οπλοφορώντας και αλλάζοντας συνεχώς αυτοκίνητα.
Το μοιραίο γι' αυτόν βράδυ χρησιμοποίησε το τζίπ της μητέρας του. Λίγο πριν από τις 8.30 προχθές το βράδυ, ο Καλαποθαράκος έφυγε από το εξοχικό του με κατεύθυνση την Αθήνα. Σε απόσταση 300 μέτρων, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, έπεσε στην ενέδρα των εκτελεστών.
Στη θέα του τζιπ οι πιστολέρο άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματο και πιστόλι. Αποφασισμένος και ψύχραιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Καλαποθαράκος έδωσε σκληρή μάχη με τους εκτελεστές. Με το εννιάρι πιστόλι του Smith & Wesson πυροβόλησε τουλάχιστον 18 φορές στην προσπάθειά του να διαφύγει. Βρέθηκε όμως σε διασταυρούμενα πυρά. Οι εκτελεστές συνέχισαν τους πυροβολισμούς και γάζωσαν με σφαίρες το τζιπ. Το αυτοκίνητο σύρθηκε σε απόσταση 50 μέτρων μέχρι που έσκασαν και τα τρία λάστιχά του και ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός του ανοιξε την πόρτα με το πιστόλι στο χέρι. Ήταν ήδη βαριά πληγωμένος από τις σφαίρες των δραστών και οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει. Σωριάστηκε στο έδαφος, όπου τον πλησίασαν οι δράστες και του έριξαν τις τελευταίες ριπές

Για την υπόθεση αυτής της εκτέλεσης με συμβόλαιο θανάτου του Καλαποθαράκου  κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός από τις αρχές ο Βασίλης Στεφανάκος  που χθες έπεσε νεκρός με 22 σφαίρες από Καλανσικοφ στο Χαιδάρι .
Δείτε πως περιγράφει το περιστατικό το zougla.gr
Νεκρός έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 19.10) ο Βασίλης Στεφανάκος. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η δολοφονία έγινε ως εξής: το θύμα βγήκε από το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία και κατευθυνόταν προς το θωρακισμένο αυτοκίνητό του μάρκας BMW, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, φορώντας κράνη, τον προσέγγισε. Ο Στεφανάκος άνοιξε την πόρτα του οδηγού και τότε ένας εκ των εκτελεστών άνοιξε με τη σειρά του την πόρτα του συνοδηγού και τον γάζωσε. 

Πληροφορίες από την αστυνομία υποστηρίζουν ότι το καλάσνικοφ προηγουμένως ήταν καλά κρυμμένο σε μια θήκη κιθάρας. Στο σημείο αυτό υπάρχει μια σύγχυση. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτελεστές φορούσαν κράνη, αλλά στη συνέχεια οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν διαπιστώσει ότι τη στιγμή της εκτέλεσης οι δύο επιβαίνοντες στη λευκή μηχανή τύπου Tiger Triumph δεν φορούσαν κράνη, οπότε συνάγεται το συμπέρασμα πως ενδεχομένως οι δύο εκτελεστές να ήταν ξένης καταγωγής.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι εκτελεστές εκμεταλλεύθηκαν το στιγμιαίο κενό ασφαλείας γύρω από τον Στεφανάκο που δημιουργήθηκε αιφνιδίως, αφού το θύμα κατέβηκε -ως φαίνεται- προς το αυτοκίνητό του χωρίς την άμεση προστασία τουλάχιστον του δεύτερου προσωπικού του φρουρού. 

Από αυτήν τη λεπτομέρεια οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα πως οι εκτελεστές παρακολουθούσαν επί μακρόν το θύμα τους για να διαπιστώσουν τα κενά ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν κι άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο. 

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, στη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.