Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή.


Την Κυριακή στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν στα δυτικά.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ και μόνο το πρωί στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές. Σπορδι8κές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και στα βόρεια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου