Χάκερ έκλεψαν bitcoin αξίας 80 εκατ. δολαρίων


Χάκερ κυβερνοεγκληματίες έκλεψαν 4.700 Βitcoins από μια γνωστή υπηρεσία mining (η διαδικασία παραγωγής νέων Bitcoins), όπως αναφέρει το BBC.

Η υπηρεσία που στοχεύτηκε ήταν το NiceHash, το οποίο εδρεύει στη Σλοβενία, που τόνισε πως εργάζεται σκληρά για την ανάκτηση των bitcoins. Αν και η αξία του Bitcoinείναι ευμετάβλητη, η συνολική αξία της λείας θεωρείται πως είναι γύρω στα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η επίθεση έλαβε χώρα νωρίς την Τετάρτη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NiceHash, Μάρκο Κομπάλ. Όπως προαναφέρθηκε, η NiceHash είναι μια υπηρεσία mining, η οποία φέρνει κοντά χρήστες που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν υπολογιστική ισχύ με χρήστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να τη χρησιμοποιήσουν για παραγωγή («εξόρυξη») νέων bitcoins.Σύμφωνα με τον Κομπάλ, ο υπολογιστής ενός εργαζομένου παραβιάστηκε στο πλαίσιο της επίθεσης, ενώ, όπως υπογράμμισε, είναι σε εξέλιξη έρευνα από τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες- αν και, ερωτηθείς σχετικά από το BBC, δεν διευκρίνισε ποιες. Σημειώνεται πως η εταιρεία δέχθηκε μεγάλο όγκο επικρίσεων από χρήστες στο Facebook, ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και μια ψεύτικη σελίδα, η οποία επιδιδόταν σε παραπληροφόρηση για το περιστατικό.

http://www.zougla.gr/