Κατήφορος χωρίς τέλος! Η βαρύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα από το 1979!


Το ημερολόγιο έγραφε 30 Δεκεμβρίου του 1979, όταν ο Παναθηναϊκός με τον Μπρούνο Πεζάολα στον πάγκο του ταξίδευε (κατά σύμπτωση πάλι) στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Ηρακλή του ασύγκριτου Βασίλη Χατζηπαναγή.

Ο «Βάσια» χόρευε στο χορτάρι και ο Παναθηναϊκός κυριολεκτικά διαλύθηκε, αφού έφυγε από το «Καυτανζόγλειο» με το απίστευτο 6-0 που αποτελεί την βαρύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, μέχρι και σήμερα.
Περίπου 38 χρόνια μετά από εκείνο το εφιαλτικό βράδυ, το «τριφύλλι» γνώρισε την πιο βαριά ήττα του στο πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει φύλλο και φτερό τους πράσινους με το 4-0, που αποτελεί την δεύτερη πιο βαριά ήττα του «τριφυλλιού» στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Σε αυτό το διάστημα είναι η τρίτη φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά συντρίβει τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σκορ (4-0), όμως οι άλλες δύο φορές ήταν για τον θεσμό του Κυπέλλου το 1985 και το 2017!
Οι πράσινοι έχουν δεχθεί και περισσότερα τέρματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ήττες με 3-6 από τον Εθνικό και 2-5 από τον ΟΦΗ τη σεζόν 1987-88), ωστόσο ποτέ ήττα με τέσσερα γκολ διαφορά.