Στο έλεος της κακοκαιρίας η επαρχία (video-fhoto)



Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το βράδυ του Σαββάτου τα Ιόνια νησιά και τη Δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις κατά τόπους καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους, έχει προκαλέσει προβλήματα και στην Πάτρα, κυρίως στις παραλιακές περιοχές.

Μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει χρειαστεί να επέμβει στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, για να κόψει ένα δέντρο που έπεσε από τον αέρα, ενώ και δύο φορές χρειάστηκε να απεγκλωβίσει άτομα που είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους, καθώς η θάλασσα έχει «βγει» 50 μέτρα έξω και έχει καλύψει το δρόμο.
Αυτή την ώρα γίνεται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ επεμβαίνει σε εγκλωβισμό μητέρας και παιδιού, μέσα σε αυτοκίνητο, στην παραλία του Δρεπάνου, όπου και εκεί, λόγω των ισχυρών ανέμων, η θάλασσα έχει βγει έξω και έχει καλύψει το οδόστρωμα.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην παραλιακή οδό στο ύψος των Ιτεών, καθώς ο δρόμος είναι απροσπέλαστος. Αστυνομικοί προειδοποιούν τους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα γιατί ακολουθεί...λίμνη και κίνδυνος ατυχήματος.
Τα φρεάτια έχουν βουλώσει, και τα νερά από τις εκβολές του χειμάρρου "Παναγίτσα" που έχει υπερχειλίσει, έχουν καλύψει το ένα ρεύμα της Παγτρών Πύργου.
Οι κάτοικοι φωνάζουν. Το ένα και μοναδικό φρεάτιο που θα μπορούσε να "τραβήξει" τα νερά έχει βουλώσει και υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ προσπαθεί να μαζέψει τα φερτά υλικά και να το θέσει πάλι σε λειτουργία.
Πηγή:tempo24.news
http://www.koutipandoras.gr