Μάρτυρας "κλειδί" ανατρέπει τα δεδομένα για τις συνθήκες δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου


Η κατάθεση του ασκούμενου δικηγόρου και βασικού μάρτυρα στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φαίνεται να ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα που γνώριζαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, όπως το πόσα άτομα ήταν παρόντα στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου τη στιγμή του φονικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος μάρτυρας δήλωσε σήμερα (Κυριακή) κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ότι ο ίδιος αποχώρησε υπό την απειλή όπλου από το γραφείο του θύματος, καθώς ο πιο κοντός από τους δύο δράστες, τον οδήγησε σε διπλανή αίθουσα.
Όπως φέρεται να σημείωσε, στο γραφείο του ποινικολόγου ήταν μόνο ο ένας δράστης, ο οποίος πυροβόλησε το θύμα έπειτα από περίπου τρία λεπτά. Στη συνέχεια, βγήκε από το γραφείο και μαζί με τον συνεργό του, απομακρύνθηκαν από το κτίριο.
Επίσης, ο 32χρονος δικηγόρος εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι δύο δράστες ήταν Αλβανοί, καθώς τους άκουσε να συνομιλούν στη γλώσσα τους.

Τόσκας: Τραγικό το συμβάν, υπερβολές από Ν.Δ. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 88,6 FM, αναφέρθηκε στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, σημειώνοντας ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών «προχωρούν με καλό ρυθμό και θα δούμε τι θα προκύψει».
Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε ως τραγικό το συμβάν και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «υπερβολές» και «πυροτεχνήματα» σχετικά με τις αναφορές της περί άνθισης της εγκληματικότητας στη χώρα μας:
Αυτά από τη πλευρά της Ν.Δ. δείχνουν έναν τακτικισμό που έχει σχέση με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική και τη μείωση των επιτυχιών της Αστυνομίας, οι οποίες είναι αποδεκτές από όλο τον κόσμο... Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ακριβώς ότι την τελευταία διετία έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό εξιχνιάσεων υποθέσεων και στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν θέλετε και στα Εξάρχεια. Και φτάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία και βέβαια οι εφημερίδες οι οποίες επηρεάζονται από την γραμμή της και εμφανίζουν την χώρα ότι ανθεί το έγκλημα, ανθίζει το έγκλημα χωρίς τιμωρία, εμφανίζουν ότι είμαστε Κολομβία, ότι υπάρχουν επικίνδυνες καταστάσεις στην Αθήνα.
 http://www.efsyn.gr/