ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ ! Δεν αποχωρεί τελικά η Eldorado Gold από την Ελλάδα




 Ο Αδωνις ο Κρανοφόρος μεταλλωρύχος ...φέρεται ως άγιος που έσωσε την επένδυση μετά από προσευχές και αναθέματα στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ . Δείτε το θέμα τώρα



Την απόφασή της να μην αναστείλει τις μεταλλευτικές της δραστηριότητες στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Eldorado Gold, η οποία αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα έληγε το τελεσίγραφο που είχε δώσει η καναδική εταιρεία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της, ξεκίνησε εποικοδομητικός διάλογος με το υπουργείο Περιβάλλοντος με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι και έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το ελληνικό κράτος βάσει μιας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Ο George Burns, επικεφαλής της Eldorado, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Ενέργειας. Επιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο εξέδωσε μια σειρά από καιρό εκκρεμούντων αδειών ρουτίνας για το project της Ολυμπιάδας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.
Ο κ. Burns συμπέρανε: «Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών».
efsyn.gr-periodista.gr