Από το καλό στο καλύτερο η ελληνική άρση βαρών από την ώρα που ο Πύρρος Δήμας έφυγε “μετανάστης” στις ΗΠΑ λόγω ΣΥΡΙΖΑ




Eκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, μία ομάδα ανθρώπων που έχει χύσει τόνους ιδρώτα πάνω στο ταπί, αποφάσισε ότι η ελληνική Αρση Βαρών άξιζε καλύτερης τύχης.
Μέσα στους τελευταίους 9 μήνες οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην πολύπαθη ΕΟΑΒ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κοσμογονικές. Οι ίδιοι οι αθλητές δεν πιστεύουν στα μάτια τους, διακρίνοντας ξεκάθαρα πλέον την ελπίδα, στο οικοδόμημα που μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε ετοιμόροπο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο πιο διακεκριμένος αρσιβαρίστας των τελευταίων ετών, δεν κρύβει τα συναισθήματά του: «Για πρώτη φορά νιώθουμε ότι όλα πάνε καλά. Εχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν φοβερές αλλαγές. Δεν αναλωνόμαστε πλέον σε άλλες σκέψεις, αλλά μόνο στην προετοιμασία μας».
Τι συνέβαινε όμως, πριν; Οσα πέρασε ο Ιακωβίδης και οι συναθλητές του, προκαλούν θλίψη: «Τι να πρωτοθυμηθώ; Εχει συμβεί να πάω στην προπόνηση έχοντας φάει μόνο ένα μήλο. Δεν μας εξασφάλιζαν ούτε γεύμα… Κατάντια… Ηταν μέρες που μας έλεγαν “τι κάνετε ακόμα εδώ; Πηγαίνετε να βρείτε καμιά δουλειά”. Δεν υπήρχαν καθόλου χρήματα, το πολύ-πολύ να κάναμε 20 μέρες προετοιμασία πριν από μεγάλη διοργάνωση. Κατανοούσαμε πάντα τις δυσκολίες που υπήρχαν και υπάρχουν σε όλους τους χώρους, αλλά δεν μας άφηναν καν να προετοιμαστούμε».
Μη φανταστεί κανείς ότι ξαφνικά… έβρεξε χρήμα στην ΕΟΑΒ. Ίσα-ίσα, η κρατική επιχορήγηση φτάνει στις 348.000 ευρώ, με τα λειτουργικά και πάγια έξοδα της ομοσπονδίας να ανέρχονται στις 258.000. Ομως, υπάρχει νέα διοίκηση, με πρόεδρο τον Κώστα Κορλό και άμεσους συνεργάτες του, τους ανθρώπους που γνωρίζουν σαν την… τσέπη τους κάθε λεπτομέρεια, διοικητική ή αγωνιστική. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια αυτοί είναι άνθρωποι που έχουν «γράψει» τη δική τους ιστορία στην Αρση Βαρών, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, η εθνική προπονήτρια Κυριακή Γαλάνη, ο κορυφαίος προπονητής Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο πρώην πρωταθλητής από την Κρήτη, Μπάμπης Σφακιανάκης.
Με απλές και μεθοδικές κινήσεις, η νέα διοίκηση κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες:
– Να εξασφαλίσει την προετοιμασία της προεθνικής ομάδας Ανδρών-Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με διαμονή στον Αγιο Κοσμά και πλήρη διατροφή.
– Επίσης, την προετοιμασία 12 αθλητών και αθλητριών της προεθνικής Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων και Νεανίδων. Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που συγκεντρώθηκε εθνική ομάδα στον Αγιο Κοσμά για κανονική (μεγαλύτερη των 15-20 ημερών) προετοιμασία, ήταν το 2014 και αφορούσε μόνο σε διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών.
– Να στελεχώσει αποστολή με 9 αθλητές και αθλήτριες για το Ευρωπαϊκό παίδων, κοραδίσων της Πρίστινα που αρχίζει αύριο. Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση συμμετείχε μόλις ένας (!) αθλητής, ενώ άλλοι δύο ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα.
– Να ξαναλειτουργήσει μετά από περίπου 10 χρόνια (!) η κεντρική μονάδα κλιματισμού στην αίθουσα του Αγίου Κοσμά, που θυμίζει… φαρμακείο από πλευράς καθαριότητας, χάρη στην αγορά ειδικής σκούπας αξίας 1.500 ευρώ.
– Να συνάψει συνεργασία με τη ΔΕΗ, η οποία δώρισε τάπητες στην ΕΟΑΒ κι αυτή με τη σειρά της τούς μοίρασε στους συλλόγους.
– Να συνάψει χορηγική συμφωνία για τα γεύματα όλων των αθλητών που φιλοξενούνται στον Αγιο Κοσμά, ενώ ήδη υπάρχει συμφωνία για την κάλυψη των γευμάτων και για το 2018.
– Να ανανεώσει τη συνεργασία με την Cosmote για δωρεάν τηλεφωνικές συνδέσεις συνολικής αξίας 12.000 ευρώ ετησίως.
– Να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Βιοκλινική για δωρεάν κάλυψη 50 αθλητών.
– Με παρέμβαση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (IWF) και συναντηση του πρόεδρού της, Τάμας Αγιάν, με τον Κώστα Κορλό, δόθηκαν στην ΕΟΑΒ μπάρες και κιλά αξίας 10.000 ευρώ, ενώ παραχωρήθηκε δωρεάν το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και εξέλιξης αγώνων, αξίας 25.000 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που η ελληνική ομοσπονδία ενισχύεται με υλικά από την παγκόσμια.
Ολα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά απ΄όσα έχουν επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν ακόμα οι σχολές προπονητών και διαιτητών, τα σεμινάρια με εισηγητή τον Χρήστο Ιακώβου, οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία για την αξιοποίηση του γηπέδου της Σταυρούπολης (άλλο ένα έργο που «ρημάζει» μετά το 2004), οι συνεχείς επαφές με χορηγούς. Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία. «Φρέσκος» αέρας πνέει στην ελληνική Αρση Βαρών και είναι ευχή όλων να υπάρξει και συνέχεια ώστε το άθλημα που έχει χαρίσει στην Ελλάδα τα περισσότερα Ολυμπιακά Μετάλλια τα τελευταία 120 χρόνια να ξαναβρεί το δρόμο του.
Πηγή: amna.gr

 http://thefaq.gr/