Αυτή είναι η βίλα της χλιδής πασίγνωστης και πάμπλουτης οικογένειας που έκανε διακοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ)Ένα τριήμερο μακριά από τις υποχρεώσεις πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σίφνο, στις αρχές του Αυγούστου, στη βίλα της οικογένειας Καρατζά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν φιλοξενούμενος του Βασίλη Καρατζά, γιου του εκλιπόντος Θόδωρου Καρατζά.

Στο συγκρότημα πέτρινων πολυτελών κατοικιών στον Αρτεμώνα, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφέλιμου: αφενός ξεκουράστηκε, αφετέρου είχε σειρά επαφών με παράγοντες που βρίσκονταν στο νησί την ίδια περίοδο με τον ίδιο, ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.
Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είχε δυο πλευρές. Τη δημόσια, η οποία καλύφθηκε από τα ΜΜΕ όπου ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τοπικά στελέχη στις Καμάρες, συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους του νησιού και προέβη και σε δηλώσεις μαζί με το δήμαρχος Σίφνου.
Αλλά και την ιδιωτική, στο ησυχαστήριο του Αρτεμώνα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εκεί όπου ανάμεσα στις χαλαρές στιγμές μίλησε και για τα πολιτικά τεκταινόμενα με ανθρώπους που εκτιμά τη γνώμη τους.
Οι σχέσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την οικογένεια Καρατζά είναι στενές και παλιές. Επί διοίκησης Καρατζά στην Εθνική και κυβέρνησης Σημίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της NBG Venture Capital, θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής με αντικείμενο την αγορά μετοχών σε εταιρείες που είχαν κάποια προοπτική.
Η φιλία με την οικογένεια συνεχίστηκε και μετά τον θάνατο του πατριάρχη, αφού οι Μητσοτάκης και Καρατζάς συναντώνται συχνά και στην Αθήνα.
Ο Καρατζάς είναι οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Levant Partners, ενώ στο δικηγορικό γραφείο Καρατζά, ένα από τα μεγαλύτερα των Αθηνών του οποίου το τιμόνι κρατά η κ. Όλγα Καρατζά, κλείνονται τα σοβαρότερα deals σε επιχειρηματικό επίπεδο.

neaselida.news /periodista.gr