Και νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το ζεύγος Παπαντωνίου

Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου καθώς και δυο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφησιάς, ασκήθηκε μετά από έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς και αφορά στην πώληση του περιβόητου σπιτιού του ζεύγους στη Σύρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του documentonews.gr και της Κατερίνας Κατή το ζεύγος Παπαντωνίου διώκεται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος που αφορά στα πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας που έλαβαν από την ΔΟΥ Κηφισιάς για την πώληση που σπιτιού ενώ είχαν φορολογικές οφειλές που δεν είχαν ρυθμιστεί.
Ως φυσικοί αυτουργοί της κακουργηματικής ψευδούς βεβαιώσεως διώκονται οι δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν παρανόμως την απαραίτητη στο ζεύγος φορολογική ενημερότητα προκειμένου να πουληθεί το 2016 το επίμαχο ακίνητο. Το οικόπεδο φαίνεται να είχε αγοραστεί από την σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια. Η τιμή που εμφανίζεται, σε δημοσιεύματα, να πουλήθηκε πριν ένα χρόνο το ακίνητο, είναι περίπου 1 με 1,5 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα, η οποία διατάχθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς ,Ελένη Τουλουπάκη και ολοκληρώθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς , Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανόλη, εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου.
Η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε σε ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι τέσσερις κατηγορούμενοι.