Σέρρες: Ανετράπη λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού (βίντεο)

Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο ανετράπη στην επαρχιακή οδό Κρηνίδας – Αγγίστας Σερρών, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.



Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανετράπη λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας, κοντά στον οικισμό Αγγίστα.
Στο λεωφορείο επέβαιναν 18 μαθητές διαφόρων τάξεων του δημοτικού σχολείου και 17 ενήλικες, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, που τους συνόδευαν.
Τουλάχιστον 16 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία των Σερρών, της Καβάλας και της Δράμας, οι περισσότεροι με τραύματα, που δεν εμπνέουν όμως ανησυχία, και κάποιοι για προληπτικούς λόγους προκειμένου να εξεταστούν. Τα τραύματα εντοπίζονται σε χέρια, πόδια και πρόσωπα.
Οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή, με προορισμό την Αλεξανδρούπολη.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική.
Ο οδηγός του δεύτερου λεωφορείου της εκδρομής, ανέφερε, σύμφωνα με τον διευθυντή εκπαίδευσης Σερρών, Ξενοφών Παπασταμόπουλο, ότι από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν νταλίκα που κινούνταν στη μέση του δρόμου. Προκειμένου να την αποφύγει οδήγησε το λεωφορείο αρκετά δεξιά στο δρόμο και αυτό ανετράπη.
 https://left.gr/