Επίθεση από Τούρκους χάκερ δέχθηκε το Twitter - Ανέβασαν μηνύματα υπέρ του Ερντογάν

Δεκάδες λογαριασμοί στο Twitter- πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία σχέση με τη διαμάχη- έπεσαν «θύματα» Τούρκων χάκερ οι οποίοι ανέβασαν μηνύματα υπέρ του Ερντογάν στα τουρκικά.

Οι κυβερνοπειρατές χρησιμοποίησαν hashtags, όπως #Nazialmanya (ναζιστική Γερμανία) και #Nazihollanda (ναζιστική Ολλανδία), και επιτέθηκαν εναντίον των λογαριασμών εκδοτών, κυβερνητικών υπηρεσιών, προέδρων μεγάλων εταιρειών, αλλά και απλών χρηστών του Twitter.
Θύμα των χάκερ έπεσε ακόμα και ο επίσημος λογαριασμός του ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ για την Ιαπωνία και εκείνος του ειδησεογραφικού ιστότοπου Forbes. Επίσης, η UNICEF Αμερικής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Γάλλος πολιτικός Αλέν Ζιπέ, η Die Welt, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας, το Blockchain του bitcoin, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, είναι επίσης μερικά θύματα.
Το tweet που ανέβασαν οι χάκερ περιέχει link με βίντεο του Ερντογάν και αναφέρεται στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στην Τουρκία στις 16 Απριλίου αναρτώντας παράλληλα, ναζιστικά σύμβολα.
 http://www.koutipandoras.gr/