Τι μας λένε λοιπόν οι δημοσκοπήσεις του Μαραντζίδη ( ΣΚΑΙ ) και των Κουρτάκη-Τζέμου ( ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) ;

Από το 2010 έως το 2014, με πρωθυπουργούς ΓΑΠ – Σαμαρά – Βενιζέλο και Υπ Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου – Στουρνάρα και Χαρδούβελη, από τις διάφορες λίστες “μαύρου χρήματος” ( Λαγκάρντ κλπ ), βεβαιώθηκαν “επιστροφές” στον ελληνικό λαό, ύψους 110 εκατ ευρώ περίπου.
Την διετία 2015-2016, με Πρωθυπουργό Τσίπρα και ΥπΟικ Βαρουφάκη – Τσακαλώτο, βεβαιώθηκαν επιστροφές από τις λίστες “μαύρου χρήματος” ( Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λουξεμβούργου κλπ ), 1,1 δις !!! Και έπεται συνέχεια με αλματώδεις ρυθμούς.
Την περίοδο 2010-2014, με Πρωθυπουργούς τους τρεις προαναφερόμενους και ΥπΟικ επίσης τους τρεις προαναφερόμενους, δόθηκαν δάνεια σε υπερχρεωμένα ΜΜΕ ακόμα και παραμονές εκλογών ( ΔΟΛ, Mega κλπ ), ενώ την διετία 2015 και 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ νέο δάνειο, αλλα αντίθετα βεβαιώθηκαν και έγιναν απαιτητά από το ανωτέρω ΜΜΕ και από άλλα, τα θαλασσοδάνεια που δεν αποπληρωνόντουσαν ποτέ από δεκαετίες και καταγραφόντουσαν ως επισφάλειες στις τράπεζες με αποτέλεσμα να ανακεφαλαιώνονται με δανεισμό του κράτους από ξένους πιστωτές. Ανάμεσά τους και το θαλασσοδάνειο της οικογένειας του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Κήρυκα Χανίων
Την περίοδο 2010 έως 2014, με τις ανωτέρω κυβερνήσεις, δίνονταν με αέρα δάνεια σε εκδότες ( Ψυχάρης ) και επιχειρηματίες – “φίλους” ( Μαρινόπουλος ), εν τούτοις στις επιχειρήσεις τους και τα εκδοτικά τους Συγκροτήματα, εργαζόμενοι απολύονταν και άλλοι παρέμεναν απλήρωτοι επί μήνες
Την διετία (2015-2016) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ, προχώρησε η δικαστική διερεύνηση και η δεσμευση περιουσιακών στοιχείων συγκεκριμένων επιχειρηματιών, χωρίς όμως να μπει λουκέτο, ουτε στα εκδοτικά τους Συγκροτήματα ουτε στις επιχειρηματικές τους αλυσίδες όπου γίνονται προσπάθειες διασφάλισης των θέσεων εργασίας και της δουλειάς των εργαζομένων , χωρίς όμως να επιβαρύνεται από αυτό, ο ελληνικός λαός!
Για το 2015 η κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου είχαν συνομολογήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% ! Η Αριστερή κυβέρνηση του Αλ Τσίπρα, πέτυχε τον Ιούλιο του 2015 να το μετατρέψει σε πλεόνασμα 0.5% ! Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου-Στουρνάρα, (το 2015), θα έπρεπε τη χρονιά που πέρασε να παρθούν εξτρά μέτρα ύψους … 8,5 δις !!! Και προφανώς αυτά θα εκπληρώνονταν από … “κόφτες”! Σε μισθούς, συντάξεις, επικουρικές και θέσεις εργασίας στον Δημόσιο Τομέα και την ΤΑ!
Και για την επόμενη χρονιά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Χαρδούβελη, είχε συμφωνήσει, επίσης σε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ, πέτυχε, πλεόνασμα 1,75%. Αυτό σημαίνει ότι … αν συνέχιζε την πορεία στον …”σωστό δρόμο” η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου ( όπως μας είπε πρόσφατα σε συνεντευξή του ο ίδιος ο Καλαματιανός πρωην πρωθυπουργός ), το 2016, θα είχαμε … άλλα 5,5 δις οριζόντια μέτρα, επάνω στον λαό !!!
Σύνολο του λογαριασμού, που θα καλούνταν να πληρώσουν οι πολίτες τη διετία 2015-2016, ΑΝ … δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου-Μητσοτάκη; 14 δις ευρώ …!!! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑνΕλλ όχι μόνον ματαίωσε αυτό το “χρέος”, αλλά πέτυχε και ελάφρυνση 42 δις ευρώ, από το ήδη υπάρχον χρέος !!! Σύνολο; 56 δις ευρώ, που γλιτώνουν από τους ώμους τους οι Έλληνες πολίτες. 56 δις ευρώ, που ελαφραίνει από το τεφτέρι κάθε νοικοκυριού. Κάθε αγρότη, συνταξιούχου, εργαζόμενου, υπάλληλου, αυτοαπασχολούμενου, μικρομεσαίου, επιχειρηματία, φοιτητή, μαθητή, ανεργου…
Τι μας λένε λοιπόν οι δημοσκοπήσεις του Μαραντζίδη ( ΣΚΑΙ ) και Κουρτάκη-Τζέμου ( ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) ;
Ότι οι Έλληνες, σε ποσοστό … από 9-19%, ΔΕΝ ήθελαν να γλιτώσουν από αυτά τα 56 δις που ετοιμάζονταν να τους φορτώσουν στην πλάτη οι Σαμαρο-Μητσοτάκηδες και τα δεκανίκια των Βενιζελο-Σημιτηδων, αλλά ήθελαν να … συνεχίζουν οι Μαρινόπουλοι και οι Ψυχάρηδες να δανείζονται αέρα – πατέρα, το Μέγκα να … αυτορυθμίζει τα δάνειά του, το ίδιο και ο ΔΟΛ, το ΚΕΕΛΠΝΟ να μοιράζει δις σε τσοντοσάιτ και τσοντοεκπομπές, η Novartis να λαδώνει τις κρατικές και νοσοκομειακές μηχανές, οι λίστες της φοροδιαφυγής να παραμένουν στο συρτάρι της ιδιαιτέρας του κ Βενιζέλου, η Τράπεζα του Μιχ Σάλλα να “ξεχνάει” να ζητήσει την αποπληρωμή του δανείου του Κήρυκα Χανίων και εκδότες, ΥπΟικ και πολιτικοί αρχηγοί να … μην δηλώνουν Πόθεν Έσχες ( δικό τους ή της … εν διαστάσει συζύγου τους )…
Αυτά εν ολίγοις είναι τα πολιτικά συμπεράσματα από τις δύο “νέες” δημοσκοπήσεις- κόλαφος για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που όμως μας διαβεβαιώνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντ Σαμαράς, η Αννα Διαμαντοπούλου και η “παρέα” τους στον ΣΚΑΙ τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και το Πρωτο Θέμα, “ανέκοψε βίαια την πορεία ανάπτυξης που είχε μπει ο τόπος, το 2014 …”
Χαιρετίσματα !!!

Μιχαλάκης ο Τζάκσον
 http://thefaq.gr/