Φονικά ρίχτερ μέσα στη νύχτα στην Ιταλία

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία από τον φονικό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 03.36 (τοπική ώρα) τα ξημερώματα της Τετάρτης την κεντρική περιοχή της χώρας, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον δέκα νεκρούς, δεκάδες εγκλωβισμένους καθώς και κατεστραμμένα κτήρια και περιουσίες.


Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι μεγαλύτεροςΣτα χωριά Αματρίτσε (3.000 κάτοικοι) και Ακκούμουλι (700 κάτοικοι) πολλά κτήρια κατέρρευσαν. Μια γέφυρα κατέρρευσε στο χωριό Αματρίτσε.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν το Ακκούμουλι, που βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης και όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία RAI, η δόνηση διήρκησε 20 δευτερόλεπτα και είχε εστιακό βάθος μόλις τέσσερα χιλιόμετρα.

Μία ώρα αργότερα ακολούθησαν δύο ισχυροί σεισμοί μεγέθους 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος. Η εφημερίδα La Repubblica κάνει λόγο για 14 νεκρούς.

Επισήμως έχουν επιβεβαιωθεί δύο νεκροί στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, ενώ μια τετραμελής οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακκούμουλι. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, δεν ακούγεται τίποτε κάτω από τα χαλάσματα. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εγκλωβισμένα παιδιά.

 http://www.zougla.gr/