Σύγχιση στο Μόναχο για τους δράστες , τα κίνητρα , τους νεκρούς (φθάνουν τους πιθανόν τους 9) και τους τραυματίες


Αποκλεισμένη η πόλη. Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των Αρχών που επισημαίνουν ότι οι δράστες παραμένουν στο Μόναχο. Δεν λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς. Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες πληροφορίες, εικόνες και βίντεο.
 http://www.efsyn.gr

  • Αντικρουόμενες μαρτυρίες για τους σκοπούς και την ταυτότητα του δράστη. Βίντεο δείχνει έναν άνδρα στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου, που λειτουργούσε πάρκινγκ, ο οποίος φώναζε «Είμαι Γερμανός». Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας δράστης φώναζε συνθήματα κατά ξένων και φορούσε μπότες που παρέπεμπαν σε ρουχισμό που χρησιμοποιούν οι νεοναζί. Άλλοι δήλωσαν ότι άκουσαν τη φράση «Ο Θεός είναι μεγάλος» που παραπέμπει σε τζιχαντιστές, κάτι το οποίο, πάντως, απορρίπτει η αστυνομία της πόλης.
  • Σύγχυση για τον αριθμό των δραστών και των επιθέσεων. Η αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις δράστες, ωστόσο, νωρίτερα υπουργοί και αξιωματούχοι μιλούσαν για μεμονωμένο δράστη. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για πολλαπλές ενέργειες από πολλούς ενόπλους, ωστόσο, πιθανότατα η επίθεση έγινε μόνο στο Ολυμπιακό εμπορικό κέντρο
  • Στους εννέα μέχρι στιγμής οι νεκροί, άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών, ανάμεσά τους και παιδιά
  • Ένοπλοι άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.