Στη φυλακή τρεις γυναίκες επειδή χόρεψαν «αισθησιακά» μπροστά σε μνημείο

Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε τρεις νεαρές γυναίκες σε ποινές φυλάκισης καθώς χόρεψαν αισθησιακά μπροστά από ένα μνημείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και κατόπιν ανήρτησαν το βίντεο με τον χορό στο Διαδίκτυο.


Δικαστήριο του Νοβοροσίσκ καταδίκασε χθες δύο από τις χορεύτριες σε φυλάκιση 10 ημερών και την τρίτη σε φυλάκιση 15 ημερών με την κατηγορία του βανδαλισμού.

Σε άλλες δύο χορεύτριες επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα.

Η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα αφότου μία παρέα από έξι νεαρές κοπέλες, περιλαμβανομένης μίας ανήλικης, δημοσίευσε στο YouTube ένα βίντεο όπου χόρευαν, κάνοντας twerking μπροστά από ένα μνημείο προς τιμή των πεσόντων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι γυναίκες «χόρευαν ένα ερωτικό και αισθησιακό twerk», ένα δημοφιλές είδος χορού που έγινε ευρέως γνωστό αφού το χόρεψαν διάσημες τραγουδίστριες όπως η Μάιλι Σάιρους, η Μπιγιονσέ ή η Ριάνα.

«Αυτή η ενέργεια που δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ιστορική μνήμη είναι απαράδεκτη και κάθε απόπειρα βεβήλωσης μνημείων που έχουν ανεγερθεί προς τιμή των ενόπλων δυνάμεων θα παυθεί αμέσως» επισήμαναν οι εισαγγελείς.
http://www.newsbeast.gr